I kväll tävlar Klara Hammarström i Andra Chansen med låten Beat of Broken Hearts. Låten är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Andreas Wijk, och duellen står mot Efraim Leos Best of Me. Vi gillar låten men blev ännu mer intresserad av Klara när vi hörde att hon var ett stort fan av RuPauls Drag Race, så vi tog ett snack om det, hennes coola silverrustning, och hur hon fick reda på att hennes brorsa gillade killar.

Dina scenkläder är helt klart årets coolaste. Berätta om tanken bakom!
– Jag hade faktiskt idén redan när jag tävlade förra året, att jag ville ha armé-inspirerat. Så nu fick jag tag på designern Peter Englund som hjälpte mig att få till allt. När jag kom ner i hans ateljé kände jag direkt att det var så jag. Jag vill ju se ut som de stora popstjärnorna, och Peter och jag hittade varandra i designen. Jag har också alltid tyckt om det som är lite mer… Jag, brorsan och hans kille tittar väldigt mycket på RuPauls Drag Race, och därifrån har vi fått väldigt mycket idéer.

Och det blev som du tänkt dig?
– Det blev bättre! När mitt team kom på första provningen sa de ”ska du verkligen ha det här?” (skrattar). ”Ja, det ska jag”, svarade jag. Och jag skulle gärna dra på ännu mer…

Men berätta om ditt DragRace-intresse!
– Jag har nästan sett allt. Inte senaste säsongen, men jag vill vänta tills jag får se det i lugn och ro och inte stressa igenom det. Min ”go-to-låt” som jag spelar varje gång jag ska gå upp på scenen är Nail. Hair. Hips. Heels. med Todrick Hall. Den kör jag och brorsan, Lukas, alltid, och det var han som fick in mig på Drag-spåret. De är ju riktiga superstars: Mycket bättre på att sminka, mer självförtroende, lipsyncar for their lives… Alltså det är ju RIKTIGA artister! Jag är ju inte i närheten av deras looks, men jag tar stor inspiration av dem. Men i Sverige måste man ta ett steg i taget…

Nån favoritqueen?
– Jag tycker ju om Plastique (Tiara), men hon åkte ju ut väldigt tidigt. Och Yvie Oddly, hon är så cool och går utanför gränserna och leker med manligt och kvinnligt på ett häftigt sätt.

Har du testat att gå all in och köra drag-looks själv?
– Nej, inte än. Lukas tycker jag ska gå in i en karaktär när jag släpper musik längre fram. Att jag borde ha en dragkaraktär där vi kan ta ut svängarna. Men vi har som sagt inte riktigt den kulturen i Sverige. Däremot vill jag när Corona släpper, åka utomlands och se dragshow. Alltså jag är ett sånt stort fan, de är så jäkla coola! De har fått gå igenom så mycket och jag känner att jag får kraft av deras styrka.

Hur var det när din brorsa kom ut för dig?
– Vi i familjen hade ingen aning. Han har alltid haft, om jag får säga det,  vad man kallar rätt ”killiga” intressen, och dejtade tjejer när han var yngre. Men en dag när han och jag hade varit ute så följde han inte med mig hem utan åkte hem till någon han dejtade. När jag frågade hans kompis om det sa kompisen: ”Nej, men han är inte på Tinder, han är på Grindr” (skrattar). Det var typ fem år sen, och då hade han inte pratat om det med oss. Så det var så vi fick reda på att han var ihop med Mikael. och de är tillsammans än idag. Och det är jag så glad för. Det har varit rätt från början liksom, och alla är bara så glada för hans skull.

Är han Mello-fan också?
– Ja, absolut. Han ser detaljer som ingen annan ser. Vi har alltid kollat på Mello ihop, men hans kille är ett ännu större fan. Lukas hittar de här artisterna utomlands som jag inte känner till och tipsar mig, och ett halvår senare slår de igenom stort. Han har koll.

Har du någon favorit av de artister som redan är i Mello-finalen?
– Jag tycker Tusses låt är fantastisk, han är en grym artist, så ödmjuk och rolig. I övrigt är det är lite som Melodifestivalen: All Stars! Charlotte, Danny, Eric Saade, och The Mamas som har vunnit…

Andra Mellofavoriter från förr?
Robin Stjernbergs You. Han har så bra röst och den låten har jag så mycket minnen till. Evighet med Carola släpper aldrig hjärtat, och jag gillar även Malena Ernmans La Voix.

Så, vad säger Shirley ikväll: Shantay You Stay eller Sashay Away?
– Haha, åh ”Shantay You Stay” hoppas jag! Jag tror så mycket på låten, numret och att det kan gå vägen.