Niklas Arleryd, 28 år, från Söderhamn är vår man i årets upplaga av Paradise Hotel som startar på måndag på Viaplay. Dansaren och sångaren, som är ett bekant ansikte från bland annat Melodifestivalen och har varit världsmästare i discodans, dansar/catwalkar dessutom med Charlotte Perrelli i årets final. Nu ska han tävla om en halv miljon kronor i Mexiko.

Hallå, Niklas, hur kommer det här sig? 
– Jag fick ett DM till mitt Insta av redaktionen bakom programmet där de frågade om jag var intresserad. Jag jobbar ju som sångare och dansare, och har inte haft så mycket jobb under corona, och när mailet kom var det på väg att dessutom bli väldigt kallt och trist i Sverige. Så jag facetajamade lite innan allt var klart och sen åkte jag till Mexiko.

Vad har du för förhållande till PH?
– Alltså, jag hade aldrig sett det innan! Jag visste att det var en reality-serie, och kollade ikapp en säsong efter att jag tackat ja. Jag tyckte det var kul med det sociala experimentet som man hamnar i och jag tror att jag kommer göra mig bra där. Det är lite ”Hunger Games”och det är inte svårt för mig att förhålla mig till reglerna. Jag är också äldre än de flesta som är med, och rätt självsäker.

Skulle du kunna ha sex i tv?
– Jag gick in med värderingen att jag inte kommer ha det.

Paradise Hotel bygger mycket på relationer, och det är ju vanligt att deltagare hookar. Men de flesta är straighta… och du är gay?
– (skrattar) Jag är 100 procent gay.  Jag tror det är en fördel eftersom det inte finns en romans som sätter stopp spelmässigt. Och att jag är gay är också en stor anledning till att jag ville vara med. Jag tyckte det var härligt att de frågade mig för lite variation i programmet.

Hur funkade du med de andra deltagarna?
– Utan att spoila så var jag rätt omtyckt, och flera av tjejerna tyckte det var kul med en bögkompis.

Slutligen, du är med i Charlottes nummer på lördag, hur är det med nerverna?
– När det kommer till dansen är det som alla andra jobb, till slut går det på automatik, så jag är inte alls nervös. Däremot gillar jag direktsändnings-momentet och att allt är koncentrerat kring tre minuter. Jag tyckte det lät som en kul grej när SVT ringde och Charlotte har en härlig låt där hon går tillbaka till sina schlagerrötter, men ändå är modern. Den behövs i finalen.

Namn: Niklas Arleryd
Ålder: 28
Bor: Stockholm
Yrke: Dansare/sångare
Civilstånd: Singel