Precis som tidigare år så tog det ett avsnitt innan jag var fast.
Visst, årets Robinson-omgång är långt ifrån lika härlig som tidigare år och att se svenskt regnrusk och norrländsk iskyla är inte alls lika roligt för oss tv-tittare. Men, produktionen är ändå väldigt sevärd och man har redan hittat ett par favoriter. Dessutom känns det ju som att man älskar Lag Nord där alla bara känns bussiga och har hjärtat på rätt ställe. Se bara på hur de tog nyheten med att det var en ”mullvad” i laget: Med skratt och bara ”Nej, men haha, är det du?” till skillnad från surpupporna i Lag Syd där ”Rud Stewart” blev en riktig surkorv när han fick reda på denna lilla spelingrediens.

Förresten, är det nån mer än jag som ser hur Programledar-Anders i varje bildruta ser ut att bara vilja åka därifrån? Lyxvillan på Fiji är väldigt långt borta…

Uppgivet.

Så självklart kör jag på även denna säsong med Ronnys Robinson-rankning:
Vem är den mest värdige Robinson-vinnaren denna vecka?1. Sophia (ny)
Jag är kanske regnbågsfärgad, men hon blev direkt en profil som känns som en fighter med hjärtat på rätt ställe som också tänker på sina lagpolare. Det var såklart helt rätt att hon tog immuniteten! Däremot är Sophia en skrattretande usel lögnare. Det var ett under att Lag Nord inte såg igenom hennes story om tändstålet. Och ja Sophia, det är klart man vill ha snygga lagmedlemmar!2. Hayes (ny)
Tuff vecka för säsongens egen Rambo som känns som en vinnare redan nu, om benen håller. Ex-kampsportaren tog kommandot direkt och det känns som att Lag Nord lyssnar på honom. Och vilken jäkla kraft när han drog upp den där kistan ur sanden!3. Dennis (ny)
I samma ögonblick som han gick ut ur buren såg man ju vad han gick för. Denne gymmige jägare från Skellefteå borde bli livsfarlig framöver. Olivia och Viktoria gjorde helt rätt som gav högst bud för att få honom till Lag Syd. Men det är fan att Robinson spelas in i Sverige och att deltagarna går påklädda hela tiden!4. Viktoria (ny)
En profil. Var det nån mer än jag som verkligen såg hur en innehållsproducent spände ögonen i en regnblöt Viktoria och sa: Du får inte gå härifrån förrän du sagt ”jag älskar pengar mer än kärlek”? Skulle dock hata att vara i lag med henne så som hon vrålar i varenda lagtävling.
Stod för veckans bästa citat efter första tävlingen: ”Det kändes som att jag förlöste en engelsman” är redan en Robinson-klassiker.5. Annki (ny)
En enormt stor bukett med positivism som känns väldigt härlig som lagmamma. Är dessutom är en friluftsmänniska som har rätt attityd och känns stark!6. Alexander (ny)
Hela grejen med mullvadarna borde ju pågått längre än en vecka, men Alexander skötte sin uppgift väldigt bra, särskilt när han höll tillbaka Olivia i den första hindertävlingen. Tyckte synd om honom när Lag Syd hatade på hans mullvadsroll.7. Andreas (ny)
Pappan i Lag Nord har helt rätt inställning som kämpade på bra mot ”Rud” och vann mat för laget. Dessutom: Är det bara jag som har en rejäl soft spot för den silverfoxige charmige norrlänningen?8. Ludvig (ny)
Har ingen riktig bild av honom än, men ungtuppen kämpade på riktigt bra mot 136 kg-mannen Hayes om fiskespöet, och verkar ha helt rätt inställning om att aldrig ge ihop.9. Wrenkler (ny)
Smarta idéer kring fiskeriet och kom in som en ödmjuk liten bris i Lag Nord. Känns som att han kommer att växa med tiden. Men vad fan är en ”kendama” som han hade med sig? (tydligen en träleksak från Japan).10. Annica (ny)
Känns väldigt sympatisk och har redan fått en trygg mamma-roll i småstruliga Lag Nord. Men har än att bevisa sig bortom det.11. Olivia (ny)
”VIP-drinkbordsservitris” måste vara den bästa yrkestiteln ever i Robinson! Här ser man ju hur producenterna filar upp en karaktär vi ska älska att hata. Hon ska köpa Chanel-väska om hon vinner, och hamnade i bråk redan i avsnitt två. Tyvärr bleknade hon ordentligt under veckan. Jag hoppas Olivia blir lite mer ”feisty” och är så besviken över att hon redan pratar om att åka hem!12. Elias (ny)
Mullvad nummer 2. Hela den där diskussionen där han vägrade att byta in sin rakhyvel var ju helt orimlig. Jag hade blivit tokig. Men ser jäkligt stark ut och kommer att bli farlig i fysiska tävlingar.13. Lovisa (ny)
Positiva Pastor Page! Hon håller högt på moralen just nu, men vi får se hur långt hon kommer i Robinson med den inställningen. Blir nog tufft i längden.14. Johanna (ny)
Inledde sin medverkan med orden: ”Jag är 100 procent feminist, så förhoppningsvis kan jag visa var skåpet ska stå när det handlar om mänskliga rättigheter och feminism”. Johanna, du vet att du sökt till Robinson och inte en Amnesty-kurs anordnad av FI!? Just nu känns hon mest som en lillasyster som står bakom alla vuxna och försöker få uppmärksamhet utan att nån lyssnar.15. Joanna (ny)
Nykomlingen tog kommandot direkt när Hayes var borta, och på ett rätt ocharmigt sätt. Enligt presentationen är hon en”powerwoman och tar ingen skit”, och det verkar ju verkligen stämma. Joanna har definitivt en tröja hemma med texten ”This Bitch Bites”.16. Michael (ny)
Levde inte riktigt upp till sin presentation om att han skulle sprida glädje i programmet. Betedde sig istället som en jättebebis när han fick reda på att Alexander var mullvaden i hans lag. Eh, detta är en tv-produktion och det är väl klart att man spelar med i den roll man tilldelats? Dessutom stör jag ihjäl mig på att Rod Stewart-sångaren presenteras som ”singer”. Vad var det för fel på ”sångare”?