Men visst, var det lite konstigt klippt denna vecka där vi inte fick veta varför Hays helt plötsligt var den som fick lämna? Hur kom hans lagkamrater fram till detta? Det kändes ju som att allt talade för att Viktoria skulle lämna denna vecka, och sånt här bakom-kulisserna-paktande har ju Robinson-producenterna varit jäkligt bra på att skildra tidigare.
Orkar man inte filma lika mycket när det är kallt och myggigt? Konstigt.

Men vi bjöds i alla fall på ett väldigt fint ögonblick ögonblick när Sophia berättade som sin bakgrund. Otroligt snyggt och viktigt. Och enkelt, utan att bagatellisera.

Nåja, nå nu till Ronnys Robinson-rankning:
Vem är den mest värdige Robinson-vinnaren denna vecka?1. Wrenkler (9)
Osmart att sprida rykten om paktande när man är så ny, men fan viken kämpe i Robinson-tävlingen! Rodde ensam i land sitt lags seger (och säkerhet), och är driven i matjakten. Jag gillar den här udda fågeln mer och mer.2. Annica (10)
Antog ledarrollen med otrolig ödmjukhet och pondus. Att hon gav sig själv de vidriga sniglarna och iskallt smaskade i sig dem var jäkligt strongt och tog henne nästan till toppen denna vecka.3. Olivia (11)
Att VIP-drinkbordsservitrisen hade mage och stå och gnälla om att hon saknade kanel på gröten var inte charmigt. Men helvete vad hon imponerade i Robinson-tävlingen! Segt (grogg)virke i den här servitrisen!4. Viktoria (4)
En kämpe med nio liv som tog snigel-serveringen med huvudet högt trots trötthet. Fattar att det dippar när man knappt får äta, knappt sova, och ständigt vistas i blåst och regn. Hade återigen veckans roligaste replik: ”Vad ska vi prata om? Hans gelékräm i håret?” (om Elias).5. Sophia (1)
Lite tillbakahållen i veckan, men var veckans mathjälte efter kantarellupptäckten. Och hon visade vem hon är i ö-rådsprogrammet. Alla väljer hur de vill berätta sin story, och Sophia gjorde det väldigt odramatiskt och enkelt. Hon är ju ”som vilken tjej som helst” som hon säger.6. Dennis (3)
Kämpade på bra i imunitetstävlingen igen, och är helt klart en tillgång i lag Syd. Men lite anonym denna vecka.7. Elias (12)
Årets Muscle Mary. Imponerade med styrka i immunitetstävlingen, men herre vilken larvpotta i övrigt: Klarar sig inte utan rakhyvel, pipplig med maten, äter inte fisk och äter inte blåbär (eftersom hans tänder blir blåa).8. Alexander (6)
Ingen lagspelare direkt. Gick först vilse och sen hade han ingen lust att hjälpa till att hitta mat. Men visade ändå styrka i immunitets-tävlingsuppdraget.9. Lovisa (13)
Positiva Pastor Page spelar smart och bjuder på sig själv, vilket gynnar henne i inom laget. Känns som en bra person raktigenom.10. Hayes (2)
Det är nåt som stört mig med Hayes och ikväll visade det sig att hans lag kände samma. Det som först såg ut som gott självförtroende visade sig vara självgodhet och besserwisser-attityd.11. Annki (5)
Var hyfsat stark i Robinson-tävlingen, men kändes lite lat i övrigt. Gillar inte att vi återigen håller på att få en liten tjej-pakt med solande latmaskar som vill rösta ut de starka killarna…12. Andreas (7)
Sympatisk snubbe som var helt anonym den här veckan.13. Ludvig (8)
Sumpade pristävlingen och höll precis som Andreas väldigt låg profil denna vecka.14. Joanna (15)
Förutom lite vassa kommentarer här och där så var detta ingen stor vecka för Joanna.15. Johanna (14)
Fick mycket plats som lagledare men fortfarande anonym och ensidigt skildrad. ”Jag tycker att vi ska krossa patriarkatet och visa vad vi kvinnor går för”. Sa hon och stod torr på stranden och tittade på medan männen var ute i det iskalla vattnet och la ut näten. Tyst bara…