Demi Lovato har öppnat upp sig om sin läggning i två intervjuer, nu senast i podcasten ”The Joe Rogan Experience”. Den 28-åriga artisten säger att hon har definierar sig som pansexuell och att hon attraheras av kvinnor, män och ”allt där emellan”. Demi har tidigare hintat om att hon är öppen för att dejta kvinnor, men detta är första gången som hon är helt öppen med sin läggning.

– Jag är öppen för allt, och anledningen till att jag är det är för att jag varit väldigt instängd i garderoben tidigare, säger hon i intervjun.

Joe Rogan ställer frågan om hon menar sexuellt, om hon gillar både killar och tjejer och vad den definitionen är, varpå Demi svarar att hon är pansexuell.
Förra året avbrör hon sin förlovning med fästmannen Max Ehrich.

Demi berättar i intervjun om när hon insåg att hon intresserades av kvinnor för första gången. Det var i filmen ”Cruel Intentions”, men i samband med det så fylldes hon också med skam.

– Jag skämdes mycket när jag växte upp i Texas, som kristen ser man ofta ogillande på sånt. Jag stängde av all attraktion för kvinnor när jag var yngre, innan jag ens han processa vad jag själv kände.

Hon har även pratat om sin pansexualitet i Entertainment Weekly. Där nämnde hon att hon sökte både kvinnor och män när hon var på dejtingappar och att hon var redo att ”bli en aktivist”, när hon refererade till en av sina musikvideos som spelades in under Los Angeles Pride.

– Jag tror tajming är allt. Det queera i mig var redo att explodera när vi spelade in videon. Jag var så redo att bli en aktivist. Då var det många som frågade varför jag var så passionerad för just det, och jag stängde mig igen.