Häromveckan la Linus Mauritz, också känd som gaygalavinnande Vanity Vain (tidigare Miss Vanity), Årets Drag 2020, upp ett klipp på sitt Insta som delades av superstjärnan Christina Aguilera! När QX hörde av sig och ville veta mer visade det sig att Vanity haft hemlig kontakt med Lady Marmalade-sångerskan i nästan ett år… Berätta, vad la du upp? – När jag och min pojkvän satt hemma i lördags och myste över några glas rött, som man gör, postade Christina på Instagram angående 20-års jubileet av låten Lady Marmelade.  Jag kastade mobilen på min pojkvän för att kasta på mig de högsta klackisarna jag har, min signature wig vilken är en kopia av ”Xtinas” hår i just Lady Marmelade, och tvingade killen att filma mig medan jag mimar i tio sek av låten och bara postade. Det var ett kul infall. Och så delade hon ditt inlägg på sitt Insta? – Precis! Efter ett dygn postade hon den och jag ville tokböla! Men, hör och häpna: För snart ett år sedan godkände hon min dm-förfrågan på Instagram. Så vi har en liten mini-kontakt ändå. Hon läser och svarar på det jag skriver. Vilket är helt surrealistiskt!

Vad har du för förhållande till Christina? – Oh my god, var ska jag börja? Hela min uppväxt, från det att hon släppte sin andra singel 1999, har jag tapetserat hela mitt rum med affischer på henne. Det ÄR min absolut största förebild, idol och allt däremellan. Hela min drag är ju baserad på henne. Jag ville vara henne. Vanity Vain, mitt namn, är ju rakt av stulet från hennes låt Vanity ifrån ”Bionic”-albumet. Och när jag fick se henne live för första gången 2019 slöts säcken liksom. Där stod jag i London, ensam, och bölade ögonen ur mig och levde apa som aldrig förr. Vilken ”era” med henne gillar du bäst? – ”Stripped”. 100%. Det albumet och hela den eran lärde mig och räddade mig ifrån så mycket. Det är så konstigt hur musik kopplar minnen. Ena stunden är jag den mobbade bögen i skolkorridorerna och andra stunden superstjärna i mitt pojkrum när jag hör det albumet. Det var även i samband med det albumet jag för första gången förstod att jag inte är straight. Du har fått reaktioner/delningar från superstars förr eller hur? – Haha. Jo, jag är väl en tvättäkta superstar-stalker! Jag flög av stolen i vintras när Miley Cyrus delade min videotolkning av hennes och Dua Lipas Prisoner. Samt att Miley postade en av mina YouTube-videos på sin twitter och Instagram där jag reagerar på hela hennes senaste album. Det var ändå sinnessjukt. Men det är det som är så häftigt med socialamedier: när en annan var ung och ”fan-girlade” sönder så fick man på sin höjd skicka ett brev jorden runt i hopp om att det ens skulle komma fram. Idag räcker det med att bara ”slide in someones DM”… Din ”serie” där du sminkar dig till stjärnor på Insta är så cool, hur kom du på den iden? – Jag har alltid målat/tecknat kändisar. Sen började jag med en Disney-serie och efter den ville jag bara testa riktiga personer. Michael Jackson blev den första, sen rullade det bara på. Tack vare det har jag fått en publik som både uppskattar min make-up-konst och min drag. Vilket är så häftigt!

Finns det nån som varit för svår, som du aldrig får till? – Haha, säger jag hen kommer alla be mig om att göra hen! Låt mig hålla på den så lovar jag berätta vilken det är den dagen jag känner mig nöjd. Jag kan i alla fall säga att de flesta är gjorda på första försöket, men denna person har jag nog försökt mig på fem-sex gånger och aldrig blivit nöjd. Du som uppträtt så mycket, du måste ha massor av idéer och ”looks” på lager nu inför att klubbarna och andra scener öppnar igen? – Skoja inte! Alltså har så många numer mer eller mindre klara. Outfits, wigs och hela koncept finns. Jag och Misty Bubble jobbar stenhårt på ett koncept vi vill dra igång den dagen man får ha publik. En hel show med olika artister och kreatörer! Men det får vänta helt enkelt. Nu jobbar jag mycket på digitalt content. Jag har ju släppt ett gäng musikvideor nu, så det håller mig sysselsatt. Vad längtar du mest efter just nu? – Förutom att få springa i klackskor på klubbgolvet, snacka gojja live och uppträda? Min familj. Jag kan räkna på en halv hand hur många gånger jag träffat dem det senaste året. Jag vill inget annat än att busa med mina syskonbarn.