Påskhelgen och 1 april är här, vilket betyder att några ställen öppnar. Bland annat Mälarpaviljongen och Kerstin och Britt slår upp portarna för gäster som vill flytta påskfirandet utomhus.
QX hörde av sig till Arto på Mälarpaviljongen och Thomas på Kerstin och Britt inför våröppningen.

 

Mälarpaviljongen står redo för öppning.

Mälarpaviljongen

I bakgrunden hörs lätt dunkande musik. Förberedelserna inför Mälarpaviljongens öppning är i full gång när vi når ägaren Arto.
– Det är fullt ös. Det är mycket att förbereda och jag tror att folk är taggade på öppning och vi vill göra stället redo för det. Folk har mått dåligt så jag vill att Mälarpaviljongens öppning ska bli som balsam för själen. Det är 10 000 tulpaner på ingång, det kommer bli otrolig färgsättning. Dessutom har trädgården fått sig en rejäl uppdatering.

Vad händer imorn?
– Imorn kl 11 är man välkommen och vi har öppet till 20. Från och med fredag kommer vi ha DJs som spelar hela påskhelgen.

Och för den som är frusen, frukta ej.
– Under stora pråmen är det som att vara inomhus, fast man är ute på vattnet. Vi har kaminer, värmelampor och massa filtar. Värmen finns här, jag lovar.

Hur har ni tänkt med restriktionerna, jag vet att ni var väldigt noggranna förra året.
– Ja och det var uppskattat. Vi kommer fortsätta skapa en så trygg miljö som möjligt med avstånd och genom att vi följer rådande restriktioner.

Även Kerstin och Britt är redo för att öppna när våren kommer.

Kerstin och Britt

Thomas JohanssonKerstin och Britt i Saltsjö Duvnäs sitter på vinprovning när QX når honom.

Berätta Thomas, hur ser påsken ut hos er och hur har ni öppet?
– Vi har öppet hela påskhelgen, från skärtorsdag kl 11 till annandag påsk kl 17. Fredag, lördag och söndag har vi öppet till kl 20. Och till 17 på torsdag och måndag.

Är det några nyheter i år på Kerstin & Britt i och med corona?
– Ja, vi har mer fokus på avhämtning och nu finns vår påskmeny för avhämtning, det är bara att ringa eller maila för beställning. 

Kerstin & Britt finns ju även i stan, på Strömparterren. När öppnar ni där?
– När det blir lite varmare, förra året öppnade vi i slutet av maj, året innan i början av maj, så vi får se. Men i maj blir det alldeles säkert.