HBTQ-kanalen OUTtv storsatsar inför Eurovision Song Contest i Rotterdam och har anlitat numera Amsterdam-boende Krista Siegfrids (Finland 2013) för en serie i sex avsnitt. Kristas road to Eurovision startar i dag och tar oss under åtta 25-minuters avsnitt med på en massa Eurovision-relaterade utflykter i värdlandet.

– Sedan jag representerade Finland i Eurovision 2013 har jag varit en fanfavorit bland Eurovisionsfansen och HBTQ-fansen. Jag har uppträtt på många ESC-partyn, Pridefestivaler och andra events. Det är världens bästa publik, berättar Krista för QX.

– Jag vet att kyssen i ESC betydde mycket för många människor. Speciellt i länder där kyssen var tabu, som Ryssland och Ukraina. Jag fick otroligt mycket meddelanden och mail, men framför allt handskrivna brev angående hur viktigt det var för dem att få se denna kyss på tv i Eurovision i ett land där det vanligtvis censureras.

Serien startar alltså i dag och genom de åtta avsnitten möter vi fans, artister och folk som på olika sätt har eller haft att göra med världens största musiktävling. Bland annat Getty Kaspers, sångare i ESC-vinnande gruppen Teach-In (Ding-a-dong), Tom Wurst, som vann 2014 under namnet Conchita, och fjolårets OUTtv-favorit Victoria, som åter tävlar för Bulgarien.
Det blir också snack om Sveriges roll i Eurovision och hur stor och viktig Melodifestivalen är för oss.
Dessutom kommer OUTtv Music Award att delas ut till den mest populära akten av årets ESC-tävlande (tittarna röstar på out.tv). Sju av åtta tillfällen har OUTtv lyckats pricka in rätt vinnare…

Out TV når över sex miljoner hushåll över Europa och Israel och har i Sverige kanalplats 74 hos Com Hem.