Ja, det där ö-rådet var ingen överraskning. Snarare en av de mest väntade utröstningarna i Robinsons historia, trots att produktionen försökte twista till det.
Men äh, Viktoria verkade inte trivas och fick till slut känna på utanförskapets baksida.

Men har vi pratat om hur mycket mat de får i år? Har det med kylan att köra? För visst sjutton äts det potatis i tid och otid, och det är en väldans massa belöningar med lax, frukt och gud vet allt. Och även om det är mitt favorit-lag, så känner jag att Lag Nord skulle behöva få känna på lite klassisk Robinson-depp nu. Låt käcka Annki lida lite!

Nåja, nå nu till veckans Robinson-rankning:
Vem är den mest värdige Robinson-vinnaren denna vecka?1. Alexander (8)
En smart spelare. När Wrenkler brassar på i 180 om hur han och Alex är outsiders så håller Alex bara tyst och krigar på. En stor stark tillgång för Lag Nord och hans styrka i veckans Robinson-tävling var imponerande.2. Olivia (3)
Veckans bästa var ju att VIP-drinkbordsservitrisen slog sina polare på fingrarna när det gäller tidsuppfattning. Hennes smått orimliga resonemang gav henne en, skulle det visa sig, viktig immunitet. Och det var fortfarande obegripligt hur denna vana brickbärerska manövrerades ut så tidigt i ”påsbärar”-tävlingen. Osmart drag av kamraterna, främst Elias. Olivia kommer gå långt.3. Dennis (6)
Fattar inte riktigt det där snyftiga klippet om hans saknad efter flickvännen, det kändes väldigt omotiverat (eller så är det bara jag som inte vill bli påmind om att han har en flickvän). Hursomhelst en stor tillgång i lag Syd, och en hjälte i alla tävlingar. Han kommer bli farlig efter sammanlagningen (om han kommer dit)4. Sophia (5)
Framstår som väldigt vettig och säger bra saker i synkarna, och är oerhört lätt att tycka om. Dessutom en klippa i veckans Robinson-tävling där frisörarmarna höll henne kvar väldigt länge. Super-Sophia!5. Joanna (14)
NU börjar jag gilla Joanna! Jag kan klart identifiera mig med hennes uppgivenhet men det  ändå finns en kämparvilja där under. Hon säger vad hon tycker och tänker, är rätt kul, vilket är befriande, och hon jobbar på bra i lägret.6. Annica (2)
Annika var lite anonym denna vecka, men spelar smart i bakgrunden.7. Viktoria (4)
Till slut tog hennes nio liv slut. Jag gillar ändå Vickan, och misstänker att hon inte riktigt var sig själv i Robinson. Hon känns liksom skönare i verkliga livet. Däremot var det inte så smart spelat att dra sig undan så mycket, då Robinson ÄR en social tävling.8. Andreas (12)
Jag gillar Andreas, han verkar som en bra snubbe som har hjärtat på rätt ställe. Men hu så anonym han är! Han har inte ens en biroll i programmet så här långt, utan är mer av en statist….9. Ludvig (13)
Ludvig har inte visat framfötterna så mycket så här långt och håller också en relativt låg profil. Och hans katt-hyllning gör inte att han direkt klättrar på listan /MVH Hund-människa.10. Annki (11)
Käcka Annki börjar gå mig på nerverna. Det är alltid två tummar upp och allt är så jäkla trevligt och härligt hela tiden. Nu får det vara färdigmyst för ”nordarna”, jag ville se dem lida lite, och särskilt ärtiga Annki.11. Elias (7)
Gud vad trött jag är på den här självgoda gnällspiken! Jag tror inte på en sekund att han mår så dåligt som han säger att han gör och jag kan se hur han curlats genom hela livet av en alltför daltande morsa. Han kan ha hur stora muskler han vill men för mig är han fortfarande en sillmjölke.12. Wrenkler (1)
Jag gav honom förstaplatsen förra veckan, men då tyckte jag att han imponerade så mycket i den där ”hänga-kvar”-tävlingen. Denna veckan var kära PM som en elefant i en porslinsbutik. Även om man tycker vissa saker kanske man ska ligga lågt när man redan från start är i underläge? Dessutom, hans osportsliga rusning ut i havet före de andra, och ovilja att prata om vem han skulle ge immunitet var heller inte supercharmigt. Men, visst han hade en poäng i matuppdelningen även om det var slarvigt framlagt.13. Johanna (15)
Jag är olja och Johanna är vatten. Jag har all respekt för människor som inte låter sig tryckas ner och som står upp för sig själva, men jag pallar inte hennes attityd. Du är 20! Du kan inte allting! Och det var ju noll oväntat att hon tyckte att männen och kvinnorna skulle ha lika mycket mat. Nej, släng in henne och Wrenkler på nån slags ”utpost” så kan de tjafsa livet av varandra där istället.14. Lovisa (9)
Var knappt med under veckan, då Positiva Pastor Page fick läskiga kramper och sen tyvärr lämnade programmet.