Dana Owens, eller Queen Latifah som hennes artistnamn är, anses ha kommit ut vid en Pride-konsert i Long Beach i Kalifornien i lördags.
Queen Latifah har blivit ett världsnamn inom rap och hiphop-musiken och som Grammyvinnande och Oscars- och Emmynominerad skådespelerska. Efter att vid flera tillfällen markera sitt stöd för hbt-kampen anses hon vid sin konsert i lördags ha tagit steget ut, på ett sofistikerat sätt.
– Y’all my peeps, sa hon enligt sajten allvoices.com, dvs ni är alla mitt folk.
Vid konserten i samband med Pride-firandet tackade den 42-årige artisten vidare för stödet från hbt-världen och förklarade att hon var ”stolt över att vara bland mitt folk”.
Att hon talar om hbt-samhället som ”mitt folk” tolkas i amerikanska gaymedia liksom av sajten allvoices som att hon därmed kommit ut. I alla fall tagit första avgörande steget. Redan inför Long Beach-festivalen betraktades ett pressmeddelande från arrangörerna som en första antydan om att ett komma ut var att vänta.
Att Queen Latifah är lesbisk eller bisexuell har länge ansetts vara en inofficiell sanning i USA, så hennes gläntande på garderobsdörren har fick snabbt stor spridning.

Bilder från Prideparaden och firandet i LongBeach 2012