Shower, tv-framträdanden, priser på Gaygalan och skivsläpp, vilka är höjdpunkterna under dessa 10 år?
– Det är så många att det är svårt att välja. Att vinna pris på Gaygalan är så klart en enorm ära. Vad gäller shower så får jag svara de gånger vi uppträtt på Stockholm Prides scen. Det är något alldeles extra med tanke på antalet människor vi når. Samtidigt är några av mina vackraste minnen från underbara lilla Mandus kök och bar i Gamla Stan där vi uppträdde på en scen som mätte 1×1 meter och där det gick in max sextio personer! Resten av publiken stod utanför på gatan med näsorna tryckta mot fönstret för att kunna vara med.
Någon person som varit extra kul att träffa genom åren?
– Jag önskar jag kunde säga Madonna eller Nelson Mandela, men även om jag hade träffat de båda så hade svaret på den frågan ändå tveklöst varit de människor jag har haft privilegiet att lära känna genom projekt jag verkligen brinner för som World Aids Day Galan i min egen regi, Stockholm Pride och liknande sammanhang där ändamålet går före profiten. Alla dessa eldsjälar kommer att finnas kvar hos mig även när jag sitter i en skog och skriver romaner när jag är jättegammal.  
Hur många uppträdanden har ni gjort under dessa år?
– Jag har räknat ut att vi i snitt har gjort ett jobb eller åtminstone något jobbrelaterat i snitt en gång i veckan sedan 2004 och då räknar jag även in sådant som fotograferingar, PR-jobb, premiärmingel och allt annat som innebär att vi måste sminka oss. 
Är draggrupperna i Sverige vänner eller fiender skulle du säga?
– Jag vågar nog påstå att vi är vänner, men självklart finns det en slags nyttig konkurrens som det ska göra i alla branscher. Dessutom har jag nog på ett eller annat sätt jobbat med i princip alla som jobbar professionellt med dragshow i Sverige idag och det kan bli lite av företagsfest när vi ses. 
Har dragshowen en framtid? Eller mimar den på sista versen?
– Dragshow kommer alltid att ha en framtid eftersom folk alltid kommer att vara fascinerade av förvandlingsmomentet, framför allt när resultatet blir bra och dessutom är väl damimitatörens och horans de äldsta yrkena i världshistorien. Klassisk svensk dragshow är ett koncept som kan vara ganska svårt att förnya, visst tillfredsställer vi vårt ego ibland och gör mer obskyra karaktärer i shower, men i slutändan är det iallafall Nanne, Sanna och Shirley som får publiken att skaka rumpa och skrika. 



Intervjun med Peter Englund kan du läsa i sin helhet i QX juni som kommer ut på onsdag.