I morse kom den amerikanske Bachelor-stjärnan Colton Underwood ut som gay i amerikansk morgon-tv. Det var i populära morgonshowen Good Morning America som det före detta fotbollsproffset valde att öppna upp sig.

”Det här året har varit mycket för många och det har förmodligen fått människor att se sig själva i ett annat ljus och inse vilka de egentligen är. Jag har länge flytt från mig själv, hatat mig själv.”, berättade han och fortsatte:
”Jag är gay. Jag blev tillfreds med det tidigare i år och nästa steg är nu att folk får veta. Jag är lycklig och mår bättre än jag någonsin gjort i livet, och det betyder allt för mig”, berättar Colton Underwood, som var påtagligt nervös, för programledaren Robin Roberts.

Han berättar även i intervjun att han mått så dåligt att han inte velat vakna, och att han en morgon inte ens trodde att han skulle vakna, vilket antyder ett självmordsförsök. Colton säger också att han kört nära avsatsen till en klippa och känt att det inte spelat någon roll om han kört över kanten. Men avslutar med att berätta att han idag inte känner så.

I fjol släppte den före detta amerikansk fotbollsspelaren sina memoarer och där tog han upp gayryktet som omgärdat honom, men förnekade då att han är homosexuell. Han berättade att han funderat, varit nyfiken men kommit fram till att han attraherades av kvinnor.
Men pandemin har nu alltså fått in honom på andra tankar.

Colton Underwood deltog som uppvaktare i den 14:e säsongen av Bachelorette, men fick sitt stora publika genombrott då han var Bachelor i den 23:e säsongen av den populära realityn, som visades i amerikansk tv våren 2019. I den blev han ett par med deltagaren Cassie Randolph, men paret bröt upp efter ett års dejtande. Underwood blev också omskriven i media för att han var oskuld och valde att hålla på sig till ett framtida äktenskap.
Nyheten om att Underwood är gay slås i dag upp stort av de flesta amerikanska tidningar då han varit en av Bachelor-seriens mest omskrivna personligheter. Inte minst för sitt stormiga uppbrott med nämnda Randolph då han i fjol polisanmäldes av henne för att ha ”stalkat” henne.