Först och främst: Hamnar man i Gränslandet så är resan på denna lista över, så Sophia, Alex och de andra får återkomma när och om de kommer tillbaka till tävlingen ”på riktigt”.

Åh, vilken kanonvecka för Robinson! Det började med en chockutröstning då stackars Sophia fick dra till Gränslandet med Wilma och Anna.
Jag vet inte vad som skulle vara värst: Att behöva lämna tävlingen och sina vänner, eller att åka till ett läger långt borta i ingenstans med ilskebilskan Anna som med sitt vilda hår, heta temperament och uppspärrade ögon känns som en ”loose canon”. Och det har väl aldrig varit så nära att en Robinson-deltagare skrikit ut könsord i ren frustration över sitt dåliga flyt i en tävling. Älskar´t!

Det var såklart nödvändigt med en shake-up i lagen, och de nya sammansättningarna kändes mer spännande. Men borde det inte vara dags för sammanslagning snart? Och varför blev det sex i Williams lag och bara fem i det andra? Konstigt.

Apropå William: Vilken succéentré! Han är definitivt en kraft att räkna med och det var härligt att redan i program två höra honom berätta att han bodde med sin kille på Gärdet, och att han varit världsmästare. William är en strålande HBTQ-representant nu när Sophia checkat ut ur originaltävlingen. Heja!

Bäst i veckan var dock kvällens utröstning där Elias blev sviken av sin ”brush” Ludde och fick alla röster på sig utom Olivias. Bra spelat! Han hade blivit farlig i en sammanslagning och jag tror inte Annica behövde övertyga de andra alltför länge om att det var ett lysande läge att rösta ut tävlingens bäst groomade nu.
Men, i och med att musklerna försvann från laget kommer Lag William få det tufft i nästa Robinson-tävling.
Eller hinner det bli sammanslagning innan? Jag är galet redo för en ny vecka med Haparanda-gänget.
Här är veckans rankning!1. William (ny)

Vilken jäkla entré för William! Vann först överlägset balanstävlingen som säkrade hans plats i Robinson. Slet sen på bra i ”dra-låda-genom-sanden”-tävlingen, OCH vann immuniteten (som han smart gav till Annica). Kom dessutom ut i andra avsnittet, och har haft fler synkar än någon annan i Robinsons historia under sin premiärvecka. William har varit kung i rutan och det är inte konstigt att den hunkige jujutsu-världsmästaren lockar läsare till qx.se varje gång vi skriver om honom. Men. Är man för stark lever man farligt, och William har tuffa veckor framför sig om han fortsätter så här strongt…2. Ludvig (10)
Imponerade ordentligt i immunitets-tävlingen, men föll snöpligt på mållinjen före William. Snyggt spelat också när han modigt la sin röst på ”brorsan” Elias och höll fast vid grundpakten med Annki. Växte rejält för mig den här veckan och känns nu som en spelare att räkna med.3. Dennis (6)
Rickard såg direkt att killen med tatueringarna och halslänken var nåt att satsa på och knep honom. Nu känns det norrländska laget väldigt starkt och efter att Dennis drog den stora lådan genom sanden i veckans pristävling så vet vi att han är en rejäl kraft. Dessutom, hur fint var det inte när han höll Joanna sällskap under natten med tändståls-vakan?4. Olivia (5)
VIP-drinkbordsservitrisen, (ja, jag gillar att påminna om att detta alltså är hennes underbara yrkestitel) imponerar på mig hela tiden. Hon är alltid att räkna med i tävlingar, och är befriande osentimental när de gäller att rösta ut folk. Ingen man litar på, men också en som är smart nog att hålla sig under radarn. Kommer definitivt ta sig långt.5. Annica (1)
Om det pratas väldigt mycket om att en deltagare misstänks bli utröstad så vet vi nu att det inte kommer att hända. Trots att allt, konstigt nog, pekade på att Annica skulle få lämna så räddade William, väldigt smart, henne och hon får fortsätta kriga. Jag tycker inte att hon verkar vara en svag spelare,  tvärtom så driver hon både laget och lägret framåt. Och känns samtidigt väldigt sympatisk.6. Joanna (4)
Oj, vad jag gillar Johanna! Tycker hon verkar urskön som person och är dessutom en stark tävlingsmänniska. Detta med att hon stått på en crossfitmaskin i timmar för Musikhjälpen gav henne bara mer credd. Dessutom är hon alltid skön och lite småkul i sina synkar. Och det var strongt gjort av henne att utan tvekan ta sig an ”tändståls-natten”.7. Rickard (ny)

Han verkar vara en härligt egen karaktär, och jag är glad att han fick två norrländska polare med sig i sitt nya lag. Men kan vi prata om hans märkliga frisyr? Varför har han sparat den där långa tofsen därbak? Är det ett fashionstatement eller nåt praktiskt? Bara renarna vet.8. Johanna (7)
Kommer nog till sin rätt på ett bra sätt i det nya laget. Hon är en smidig tävlingsmänniska och blev tidigt vald av Rickard. Också en typisk deltagare som går långt genom att hålla hyfsat låg profil. Fint ögonblick när hon med tårar i ögonen peppade Sophia att hålla ut och ta sig an Gränslandet.9. Andreas (8)
Årets mest anonyma spelare! Jag kan efter fem veckor inte säga nåt om hur Andreas är i tävlingar, som person eller som spelare. Det starkaste intrycket av honom var när han försökte tala vett med Wrenkler, så vi vet i alla fall att han är vettig. Annars tycker jag mest att han används till de där småkrystade ”jag-är-ute-och-random-promenerar-och-dyker-på-ett-brev”-klippen.10. Annki (11)
Årets största chock var som sagt när ”mamma” Annki valdes ut först av alla deltagare til Williams nya lag! Väldigt snart gick det nog upp för honom att kvinnan, som gett orimliga luggtofsar ett ansikte, inte var en stor tillgång, och hennes klumpiga tunnrullande under Robinson-tävlingen kostade ju laget segern. Nu när Elias är ute måste väl Annki ändå stå näst på tur?11. Elias (12)
Hurra! Årets mest orimliga deltagare fick tacka för sig och röstades snyggt ut av sitt lag. Klart att det var han som skulle åka. Han var ett starkt hot inför ihopslagningen, verkade way too gnällig, bidrog inte till matfixande (såg vi nånsin honom plocka blåbär, fiska eller laga mat?) och var för kaxig i sitt paktande.12. Wrenkler (9)
Gud vilken omöjligt människa! Att jag lät honom toppa listan en vecka?! Hans agerande efter utröstningen var oerhört fånigt (och lite obehagligt), och jag är glad att produktionen plockade ut honom.