Låten skrevs för ett år sedan av Julia Alfrida och tre klasskamrater uppe i Örnsköldsvik på skolan Musikmakarna. I klassen ”Songwriting for an international market” utgick de ifrån att skriva till Julia som artist och bollade idéer utifrån det. – Vi kom tidigt fram till att vi ville skriva ett lesbiskt anthem och hittade något i softboll sex-referensen ”first, second and third base”. Låten handlar i grund och botten om att jag är supergay och älskar och är galen i tjejer. Jag sjunger desperat om hur mycket jag vill ha en tjej och få henne att bli kär i mig, berättar Julia Alfrida.

– Texten är lekfull och provokativ med glimten i ögat då vi anspelar väldigt mycket på sex, men bakom det ”lättsamma” fokuset finns det en djupare mening. Det är ett lesbiskt statement där jag vill uppmärksamma, representera och normalisera homosexualitet.

Låten, som släpptes på Spotify och i andra kanaler i natt, kommer även att få en video där ett gäng brudar medverkar. Förutom Julia syns Youtubern och influeraren Sara Songbird, regissören, tv-producenten och programledaren Isabelle Wahlf, artisten Lisa Howard, dansaren och stylisten Aline Bennour (stylade Julia i Mello), A&R:en Emelie Olsson, Julias nära polare Ebba Sverke och Jonna Hall plus Julias flickvän Wilma Stenberg.  Dessutom dyker transaktivisten/spoken word-artisten och poeten Yolanda Bohm upp.

– Jag har personligen castat dem till musikvideon för att jag ser upp till dem och inspireras av dem. Jag känner alla sedan innan och det är en stor ära för mig att de vill vara med i min lilla film. Tanken är att ha med så många kvinnor i min video är också feministisk. Jag vill att de porträtteras på ett sätt där deras starka personligheter lyser igenom karaktärerna de spelar.

Julia Alfrida ser GIRLS GIRLS GIRLS som en naturlig uppföljning på Rich.
– Den har ett hbtqia+ budskap i sig, men GIRLS GIRLS GIRLS är ännu tydligare, kaxigare och är dessutom ett lesbiskt anthem så det skriker om det.

Har det saknats?
– Ja, jag tycker att det har saknats lesbiska anthems på topplistorna, även om det kliver fram fler och fler queer-artister med lesbiska budskap världen över. Den senaste stora internationella lesbiska låten som jag tänker att jag har hört från en svensk artist är nog Beatrice Elis Girls. Den känns ikonisk och ett ”sign of the times”. Men jag ser gärna att fler lesbiska låtar tar världen med storm!