Vilken actionvecka för Robinson! Och jag som inte ens tänkte titta vidare när säsongen började!
Två fick lämna i kvällens ö-råd, och det var väl inte större chock efter Joannas röst-tsunami, att det var gamla Nord-pakten vars kista spikades igen på ett väldigt tydligt sätt. Tack för den här tiden Johanna och Andreas! Andreas, som äntligen fick glänsa lite sista veckan då han nästan vann en tävling. Men det var Johanna som blev veckans minst omtyckta efter ett gäng bitska kommentarer om de andras matte-förmåga.  Ljudupptagningarna då de andra la pussel med meningar som ”men hur korkade är dom?” var inte charmiga…

Men det mest spännande i veckan inträffade såklart i Gränslandet där Sophia och Alex diskades efter att han handlat mat på ICA Maxi i Haparanda! Vilken sjuk grej, och sjukt onödigt när båda var en köttbulle från att komma in i programmet igen! Nu blir det istället Ludde som kommer tillbaka lagom tills hans gamla pakt-polare lämnat! Det ska också sägas att Elias var med på ICA-fusket, men han har skonats skammen i sociala medier då han hade lämnat programmet när detta uppdagades.
Dessutom måste jag bara nämna hur orimlig ICA-turen var ur corona-synpunkt. Tänkte varken Sophia eller Elias på att de, trots låg smittspridning i augusti ifjol, kunde dra in smitta i Robinson-land? Otroligt dumt.

All action i veckan fick mig nästan att glömma hur härligt veckan startade för oss som är svältfödda på lite body-yody-yody i Robinson. Efter veckor av blåst, regn och osexiga vindkläder, var det inte fel när William, Dennis och Joanna intog bastun med sina sexpack och gymmiga kroppar. Man har liksom glömt att Robinson i vanliga fall är betydligt mer avklätt och lite mer skoj för ögat. I år har man liksom man vant sig vid rosa mössor, Fjällräven-jackor, och vandrarkängor. Inget fel i det, men ombyte förnöjer!

Här är veckans rankning!1. William (1)

Ibland blir jag orolig att TV4 brassar på så mycket med ”Vinnar-Wenzel” i rutan för att vi tittare ska få ut så mycket som möjligt av honom innan han röstas ut. För med två röster på sig (av låååångsinta Johanna och Andy) och Joanna som hela tiden påpekar att han ska ut så snart hon får chansen, är vinnaren av alla tävlingar ett superhot och kommer givetvis offras när de svagare deltagarna röstar bort hoten. Men så här långt är ju William tveklöst Kungen av Haparanda! Och hatten av för att han delade sin kladdkaka med hela laget. Vilken kille!2. Joanna (4)
Vilken vecka! Började veckan strålande genom att brösta upp sig mot Johannas bitchiga kommentarer. Bra gjort! Vann sen Maktens Boning på ett snyggt balanserat (fniss) sätt och hade en DRÖS med röster i örådet efter en lyckad skattjakt. Joannas välde har bara börjat. Men nåt säger mig att hon kan bli FÖR kaxig för sitt eget bästa om det fortsätter så här….3. Olivia (3)
Iskallt spelat att hon sparade sin immunitet och chansade på att hon satt säkert kvällens öråd. Jag tycker fortfarande att hon kämpar på bra vinsten i pristävlingen var ytterligare ett bevis på att hon är att räkna med. Fint också att alla de där tre som tycker sig vara så mycket bättre åkte ut väldigt tidigt. Det är möjligt att VIP-värdinnan är latast i lägret, men när det gäller så kämpar hon på och spelar verkligen, som Paradise Hotel-delgatarna brukar säga, spelet väldigt bra.4. Dennis (2)
Var var Dennis i veckans Robisnsontävling? Att det helt plötsligt bara var Andy och William det stod mellan kändes väldigt otippat? Spänn musklerna nu, Norrland!5. Annica (7)
Känns som en rak och klok person. Gillade verkligen när hon hjälpte till att sätta dit Johanna efter hennes trista kommentarer under pristävlingen. Annika har offrat väldigt mycket för att andra ska ha det bra (minns bara hennes matutdelning i forna lag syd när hon själv åt upp den vidrigaste). Nä, är det nån som skulle fått utmana William denna vecka så är det Annica.6. Johanna (6)
Började veckan genom att bli ännu mindre omtyckt än hon redan är efter Wrenkler-debaklet. Jag fattar att programmet klipps men hennes självgoda kommentarer om hur korkade de andra var i matte-tävlingen var väldigt ocharmiga. Hon borde absolut fått bojan av Olivia bara därför. Att hon sen inte riktigt ursäktar sig i ”synk” utan tycker att Joanna överreagerat går vääääldigt illa ihop med hennes feministiska rättvise-patos. Nåväl. Det är ändå synd att hon aldrig fick träffa ”Fusk-Fia” i Gränslandet nu när de äntligen skulle stråla samman igen.7. Rickard (7)

Helt ofarlig är han ju inte, och hans köttvinst visade att han absolut kan ta Robinson-staytetten nån gång. Men just nu är Rickard väldigt oförarglig i programmet.8. Andreas (10)
Äntligen tog Andy Pandy lite plats i rutan i och med boj-bärandet, och nästan-vinsten i Robinson-tävlingen där han imponerade stort. Tyvärr har ju han och Johanna mest framställts som bittra paktare sedan ihopslagningen, och jag hoppas att Andreas kan komma mer till sin rätt i Gränslandet.9. Annki (9)
Annki började veckan med att vara så arg att hon ville slå William på näsan! Ja, SÅ arg var hon. Williams näsa lämnades dock orörd, det var snarare Annkis heder som fick sig en törn då hon försökte fjäska in sig hos Olivia och Joanna i jakten på trygghet i örådet. Och visst är det kul att Annki tror att hon skonades just därför. Annki är såklart den svagaste spelaren i laget och är därmed ingen man behöver rösta ut just nu.