Till helgen startar repetitionerna inför Eurovision Song Contest nere i Rotterdam. Klockan 12 på lördag går svenska Tusse upp på scenen för att för första gången köra igenom sin vinnarlåt Voices, som fått ett uppdaterat scennummer för Eurovision.

För att ladda upp inför årets stora musiktävling som äger rum 18-20-22 maj har QX Schlagerprofiler Ronny Larsson och Ken Olausson samlat sig och gjort fem Inför Eurovision-poddar där de går igenom alla de tävlande låtarna med experter och kända Eurovison/Melodifestivalsbekanta ansikten.

I den första delen, som publicerades i natt, går Schlagerprofilerna tillsammans med Mellovinnaren Loulou Lamotte från The Mamas och ESC-experten/bloggaren/journalisten Tobias Larsson igenom bidragen från Litauen, Slovenien, Ryssland, Sverige, Australien Nordmakedonien, Irland och Cypern.

– I varje program kommer vi tillsammans med två nya gäster att tycka till om låtarna. Vi betygsätter, hyllar och sågar, och ger all bakgrundsfakta ni behöver. Dessutom kommer det dyka upp intervjuer med personer som är minst sagt aktuella under Eurovision, berättar Ken Olausson för QX.

LYSSNA PÅ AVSNITT 1.