För första gången sedan Idol släpper Ellie Lilja egen musik. Vi är vana att höra hennes rispiga stämma i lite mer powerballad-format, men nu har hon tillsammans med Nick Hammer och Timmy B gjort en hiphop/poplåt på svenska.

– Den handlar om att vara med någon som inte vet vad den vill, medans man själv vet. Att man stannar kvar för länge fast att förhållandet inte är toppen. Jag minns att jag vaknade typ kl 03 på natten och fick en snilleblixt, nynnade och spelade in på telefonen. Sen blev det en del av låten.

Numera bor Ellie Lilja i Stockholm, där hon fått fast jobb som utvecklare och träffat en partner. Trots pandemin säger hon att mycket har fallit på plats.
– Det har inte alltid varit så lätt. Så min tillvaro nu känns fantastiskt rolig. Jag ser Idol som startskottet för allt det positiva som skett.

Hon träffade Nicklas Hammer via en gemensam kompis, men det var aldrig uttalat att de skulle göra ett samarbete. Men han hörde av sig senare och undrade om Ellie ville sjunga på en låt han jobbade med. Och det är första gången hon gör både hiphop och sjunger på svenska.
– Det kändes lite läskigt först. Jag har gjort en del mindre projekt på svenska innan Idol, men inget jag släppt. Att sjunga på svenska blir så nära inpå eftersom det är ett språk jag använder dagligen och det är väldigt emotionellt.

Har du något mer på gång?
– Inget direkt just nu, men jag känner mig trygg i att det kommer bli mer på svenska. Jag har en del solo-material jag visat för några producenter. Jag bor numera i Stockholm och nu när tillvaron är tryggare i och med fast jobb, så kan jag fokusera mer på musiken igen.