Du startar åtta meter under jorden. Du åker som snabbast i 90 km i timmen, är som högst 37 meter över marken och kraften är stundtals 4,5G. Lägg till att du åker upp och ner vid flera tillfällen och är viktlös på sina ställen. Monster är inget för veklingar.

Ronny, Anders och Alfred var alla överens om att man bör sitta längst fram för att få den ultimata effekten. Eftersom du hänger under själva rälsen så känns det som du är viktlös på sina ställen och det första stupet är allra bäst. Det stupar liksom rakt ner och du får känslan att du ska hamna i vattnet. Och då benen dinglar fritt och Monster går väldigt nära hustaken känns det som du ska slå i dem.

Alfred var den som var tuffast i QX-trion, både före och efter.

– Jag hade hoppats på en nära döden-upplevelse men den uteblev, sa han.

Ronny gav Monster en fyra i betyg av fem och fick medhåll av Anders.

I vimlet i parken syntes hbtq-influencers som Tone Sekelius och Edvin Törnblom. Båda lika uppspelta som barn på julafton. Dessutom hade Grönan bjudit in två killar från American Coaster Enthusiats, en organisation som intresserar sig för berg- och dalbanor. På frågan hur många gånger de åkt berg- och dalbana svarade de att de slutade räkna vid 500. Och det var 10 år sen…

Gröna Lund slog upp portarna under gårdagen efter att ha haft stängt i 576 dagar, och det är första gången i Gröna Lunds historia som man förra året tvingade ha stängt en hel säsong. Men nu är Grönan tillbaka, dock måste man boka entrébiljetter på nätet – som en säkerhetsåtgärd i coronas fotspår går det inte att bara komma dit. Maxantalet i parken är 1500 personer.

Se filmen här. Och de som undrar, Ronny fejkar bara sin svimning…