I fredags, kom singeln Magic, där rapparen för oss tio år tillbaka i tiden och berättar om killen som var hans första stora kärlek och deras verklighetsböjande och magiska kärleksstory.

Det är inte helt vanligt med rappare som är öppna, hur gick funderingarna innan du kom ut?
– Det var nervöst och pirrigt, och man visste inte vilka som skulle hata, och vilka som skulle vara kvar. It was shitty… Men jag fick verkligen så mycket kärlek från alla. Det var bara 100 procent support. Sen gillar jag personligen inte iden om att behöva komma ut. Komma ut var? Till vem? Varför?  Asså, man ska bara kunna vara. Det är inte som att straighta behöver komma ut, eller blir frågade när de kom ut och så vidare. Varför ska då vi behöva göra det ? Jag förstår dock att det fortfarande är viktigt för många och att situationer är helt olika beroende på vart man bor. Men så länge vi måste ”komma ut” känns det som att det undermedvetet aldrig riktigt kommer vara en norm att vara hbtq+ person.
Vad tror du det betyder att en sån som Lil Nas X just nu toppar listorna världen över, är det ett tecken på att publiken omfamnar queer rappare?
– Jag tycker det är fett på det sättet att han hjälper till att normalisera. Och han gör sin grej och skiter i vad folk tycker. Jag tror absolut att hans framgångar lär öppna nya dörrar för övriga queer rappare. Det är bara en tidsfråga liksom.
Hur beskriver du din musik och vad har du för förebilder?
– Soulig, gungig, och upplyftande, lite annorlunda… Jag försöker inte låta som allt annat. Jag lärde mig producera min egen musik på Urban music-linjen på Spinneriet i Malmö och kör nu mitt eget race. Jag har varit fett inspirerad av både NYC-baserade producenten Yaeji och  Kaytranada från Kanada. Men även neo soul/jazz-artisten Iman Omari. Han har ett sjukt vackert sound.
Vad händer i sommar?
– Jag har fått ett nytt jobb så jag kommer mest jobba, men det blir tid för musiken också såklart. Det blir musikvideos och musik att producera. Och nu när allt börjar öppna igen så kommer det bli en hel del livespelningar. Håll koll på mitt Insta.

 

Magic släpps idag den 18 juni.