Emil Sabel och William Lewerentz är två av killarna som syns i nya säsongen av SVT:s Första dejten. Men det var just där det stannade, vid en första dejt. QX ringde upp Emil och William för ett eftersnack.

Hur kom det sig att ni är med?
Emil: Några kompisar tyckte jag skulle söka så jag gjorde det. Eller rättare sagt, de sökte medan jag tittade på.
William: Det var en kompis som tipsade om att de sökte folk och eftersom jag tittat förut och gillar programmet sökte jag. Jag är ganska orädd och ville testa nåt nytt.

Hur var inspelningarna?
Emil: Det var hemskt, det var mycket väntade i kalla rum innan nån talade om vad som skulle hända. Så när dejten väl började var jag helt slutkörd.
William: Det var spännande, nytt och lite läskigt, Och kul att se hur det går det till när man spelar in.

Emil sa nej medan William sa ja till att ses igen, kommentarer på det?
Emil: Alltså, jag kände ju att det måste ju finnas nåt där eftersom vi blev ihopmatchade. Men nej. Jag tycker det var en konstigt matchning och vi har ju inte setts efteråt.
William: Dejten var bara en timme lång och man hinner ju inte lära känna varann så bra, så jag kände att ”varför inte testa en till dejt?”. Det är klart jag blev lite besviken att Emil sa nej, men äh, det var ingen stor förlust.

Hur är det med kärleken idag?
Emil: Nu sätter jag igång att dejta efter ett halvår av frustration då jag bara gav upp.  Jag hade träffat en kille som på pappret var perfekt, men det funkade inte alls i verkligheten. Men nu är jag laddad för att ge mig ut igen.
William: Det händer inte så mycket, men jag har flyttat från Malmö till Stockholm nyligen och är redo att börja dejta lite igen i sommar.