Ida Henckel och Kim Vestman utgör ett av paren som syns i nya säsongen av SVT:s Första dejten. Trots att de klickade så blev det inget mer av deras relation. Men i höst ses de ändå, då de båda kommer att plugga till veterinär på samma skola!

Hur kom det sig att ni är med i programmet?
Ida: Jag har varit bi hela mitt liv och det är jäkligt synd att ha vetat det, men inte fått en chans att gå på en riktig dejt med en tjej. Jag har alltid haft svårt att förmedla den där känslan av att jag kanske vill mer, och i så fall är då den andra intresserad? Så jag sökte eftersom jag tänkte att en blind-dejt skulle vara perfekt där vi vet förutsättningarna.
Kim: Jag gör ofta impulsssaker som visar sig bli rätt bra. Jag kände lite ”fuck it”och bara gjorde det, och det var kul.

Hur var inspelningarna?
Ida: Jag är en sån person som tycker det är kul att uppleva nya saker och allt var bra skött. Själva dejten var jättebra och intressant. Det intressanta var att se dejten i efterhand och då gick det upp för mig hur jag är. Jag är liksom likadan mot kompisar som jag är mot dejter. Men under dejten kändes det inte så, då var det en dejt. Jag har en tendens att vara lite flirtig mot alla, både tjejer och killar, och det är bara sån jag är.
Kim: Det var väldigt intressant… Just intervju-delen var lite energikrävande eftersom jag inte gillar att hamna i fokus. Men själva dejten var avslappnad, då synes knappt kamerorna och det var bara jag och Ida. Det är faktiskt en de bättre dejter jag varit på och samtalet flöt på bra, och hon var väldigt vacker. Jag är däremot inte nöjd med att de klippte bort ögonblicket då jag tog bort en spindel under hennes stol. Jag kände mig jättestolt över det (skrattar).

Ni valde att ses igen, men det blev inte så?
Ida: Jag hade kunnat fortsätta, men livet kom emellan, och vi träffade båda någon annan och jag är i dag jätteglad i det förhållandet. Det blev en kille för mig ändå, men jag är såklart fortfarande bi (skrattar).
Kim: Precis, vi tackade ja till en andra dejt men jag träffade en annan tjej som jag blev jättekär i. I dag följer vi varann på Insta, och i höst kommer vi att börja plugga på samma veterinärutbildning.
Ida: Det blir kul att ses igen, även om det inte blev nåt. Jag skulle gärna vara kompis med Kim.

Hur är det med kärleken idag?
Ida: Det är väldigt bra! Han har inte sett programmet men det gör honom inget, för vi spelade ju in det innan vi blev tillsammans.
Kim: Det var bra en stund, men sen flyttade den tjejen till Berlin för att plugga. Och sen kom corona tillbaka, vi spelade in då det var ”lugnt” i början av förra hösten. Men nu ska jag snart ut på en dejt då jag träffade en tjej som jag gillade och absolut ska fråga ut på dejt.