Låten markerar ett nytt sound, lite åt Sam Smiths danspoppiga dito, och det är helt klart ett av försommarens poppärlor. I dag släpptes även videon till låten. QX tog ett snack med Ruben, som i veckan genomförde sin andra livespelning efter att restriktionerna börjat lättas i hemlandet.

Hur var det att livespela?
– Det väldigt fint, det var runt 200 där, och folk satt på stolar och lyssnade. Min pojkväns familj var med så det var extra god stämning med en bra fest efteråt. Visst, det blir inte riktigt samma energi när publiken sitter men min bästa tjejkompis, som också är i branschen, var där och reste sig upp och fick igång bra stämning.

Hur har den här pandemi-tiden varit rent kreativt för dig?
– Jag har lagt ganska mycket på hyllan, och tagit en paus. Det har gett mig möjlighet att fundera på vilken musik jag vill göra, hur jag ska se ut…jag har liksom hittat tillbaka till vad jag vill med allt.

Hur skiljer sig Candy från det du släppt tidigare?
– Väldigt mycket. Det jag släppt tidigare har varit ganska mörkt, handlat om psykisk hälsa och bitvis varit rätt aggressivt. Candy är mycket mer av en feel good-låt, lite mer sexuell. Det har varit kul att utforska den sidan och det kommer jag att fortsätta med.
– Jag tror publiken kommer att älska låten, men det är klart, jag är lite nervös efter som det är något nytt. Men jag tror den kommer tas emot bra.

Videon är väldigt queer med dig och en snubbe som dansar väldigt intimt, har du alltid varit öppen med din sexualitet?
– Jag är väldigt öppen med min läggning. Men allt handlar ju om vad som passar till låten och att det känns  rätt. Och det gjorde det här.

Hur är det att vara öppen artist i Norge?
– Jag känner inte att jag pratar så mycket om det, så det känns bra att släppa den här låten och berätta lite om den sidan av mig. Jag får väldigt lite frågor om min sexualitet, men får jag frågor så pratar jag om det. Jag har inga problem med att prata om det.

Jag har hört vissa liknelser vid en annan queerhjälte, Sam Smith, hur känns det?
– Jag har lyssnat mycket på Sam Smith och tycker Sam är otroligt bra. Jag har antagligen hämtat lite inspiration därifrån eftersom jag gillar soundet.

Lyssnar du på någon svensk musik?
– Molly Sandén och Newkid gillar jag mycket. Ja, det är dom jag kommer på just nu. Jag brukar kolla in vad som släpps på New Music Friday, men jag har upptäckt att jag plockar in mindre och mindre till mina spellistor. Det blir nog så när man själv jobbar intensivt med musik.

Har du nåt drömsamarbete?
– När jag började jobba med musik var drömmen att jobba med Aviici. Så det var otroligt trist när han gick bort. Annars skulle jag nog säga Rihanna. Men då får jag nog jobba upp mig lite mer för att det ska bli verklighet (skrattar).

Hur skulle du själv sätta etikett på din musik?
– ”Organisk electropop” är nog det som ligger närmst.

Vad händer i sommar?
– Det blir lite konserter och festivaler, och så ska jag jobba med ett album. Men vi får se, de flesta stora festivaler är inställda och nya mindre har uppstått, allt handlar väl om hur restriktionerna ser ut.