Laganja gjorde sig mest känd som en av de mest färgstarka(och störiga) deltagarna i RuPauls Drag Race historia. Alla som sett den sjätte säsongen minns nog den ikoniska entrén ”You all wanted a twist” och bråket i Untucked.
Egentligen går Laganja under namnet Jay Jackson, ett namn hon planerar ha kvar.
– Det är så många andra kvinnor som inspirerat mig att träda fram idag, och det är tack vare deras kamp som jag har möjligheten att göra detta och säga att jag är nervös, men inte rädd.

I intervjun berättar hon att familjen fick veta bara en vecka tidigare, som varit ”otroligt stöttande”. Hennes vänner fick veta i februari 2020. I intervjun framkommer det också att hon tycker det är viktigt att berätta att allas transberättelse ser olika ut. Hon själv har till exempel inte påbörjat hormonbehandling ännu.
– Det kommer. Men smink gör dig inte till en kvinna, kanske för omvärlden.

Tidigare RPDR-deltagare som kommit ut som trans är Gia Gunn, Gottmik, Peppermint, Kylie Sonique Love, Jiggly Caliente, Carmen Carrera.

– Att vara dragqueen är ett politiskt ställningstagande och att vara trans är det ännu mer. När fler kända personer, som Elliot Page som kom ut som trans, Demi Lovato som icke-binär, desto mer ändras landskapet och fler personer måste acceptera sanningen. Könsidentitet är en konstruktion och vi håller på att riva ner den.