Tro det eller ej, det finns några gayhak som faktiskt har öppet nu i helgen!

Numera traditionsenligt kör Martin ”Miss Inga” Johansson och Cirkus drottning Ingmari Pagenkemper ett gemensamt midsommarbaluns på Hasselbacken. Qx kontaktade Miss iNga för att få en försmak till eventet som nästan är fullbokat men har drop in-platser.

Du firar tio år som midsommarvärd. Hur känns det?
– Det känns alldeles underbart! När Ingmari  Pagenkemper kläckte idéen om ”Missommar” för tio år sedan trodde jag (och många andra) att hon hade tappat det helt. Men det visade sig ju vara en otroligt populär grej så här med facit i hand! från drygt 100 personer i Berzeliipark första året via en folkfest med 1800 personer i publiken på Mosebacke! Nu gör jag mitt andra på kungliga Djurgården och ett nyrenoverat Hasselbacken.

Kommer det bli ringdans?
– Dessvärre ställer ju Corona till det för en sådan aktivitet, men man kan vara med och smycka majstången från klockan 12.00 och sedan avnjuta stången på behörigt avstånd. Jag har valt ut de bästa ringdansdängorna och gjort dem sittdansvänliga.  Hasselbacken har gjort  sitt allra yttersta för att få till en härlig men smittsäker midsommar för alla åldrar. Hasselbacken är pimpad med vackra blommor och andra ting till brädden och alla aktiviteter sker på säkra, och spritade avstånd!

Blir det bara midsommarrajraj eller kan man äta också?
– Kockarna har tagit fram en riktigt utsökt och klasssik trerättersmeny för både vegetarianer och köttälskare! Fullbokat redan men vi har även drop in i mån av plats!

Det ryktas om allsång? Blir det några Abba-låtar som honnör till ägaren Björn?
– Det blir allsång med låtar i alla möjliga genres. Jag kommer även gästas av riktiga artister  under hela dagen som får ta det höga tonerna tillsammans med publiken! Men några Abba-låtar finns inte med i planeringen i nuläget. Mellan dig och mig upplevde jag det nästan som att ”Paggan” hotade med en stämning om jag ska göra lustmord på Abbas låtskatt, säger Miss inga och skrattar.

Om man inte kan komma på ditt midsommarfirande har du några tips på populära lekar?
– Både historiskt och statistiskt sett verkar ju ”Bingebong” vara en otroligt populär aktivitet under midsommarnätter. Men personligen kommer ja inte orka med något sånt, så jag säger säckhoppning. Det kan man för övrigt göra hos oss mellan 12-14 i vår femkamp med finfina priser!

På Stockholms alldeles egen sensation, Mälarpaviljongen, är det stängt på Midsommaraftonen. Det ryktas om att personalen träffas för egen fest denna hellediga dag så ett tips kan vara att ägna fredagskvällen åt att leta sju sorters paviljongare i något gröngräs nånstans i innerstan. Om inte annat så för att lägga dem under huvudkudden! Hur vilt det går till och hur sent det blir vet vi inte, men de skall i alla fall upp arla lördagsmorgonen för att återigen laga mat, hälla upp drinkar, servera och plocka undan.

Värt att ta sig till paviljongen på lördag mellan 16-22 då Leo B och Miss Petersson leder ett Musikquizz, det blir klädsim och Daniel Olsson levererar ett ”Special Deep House Set”. Väderprognosen säger 23 grader och lite smådugg, men Mälarpaviljongen klarar även de med midsommarfina frisyrer och fäller helt enkelt ut taket om det duggar!

Fantastiska SLM har klarat sig igenom detta vidriga år och har nu börjat ha regelbundet öppet lördagar 19-22 med stenhård coronaanpassning – men världens bästa chans att åter träffa andra läderkillar helt livs levande!

På Midsommardagen är det alltså öppet och det blir lite extra midsommarfestligt för de max 40 pers som kan var i lokalerna samtidigt. Midsommartallrik och dryck som förbeställs. Kolla klubbens hemsida för detaljerad info.

Och så har såklart baren och klubben The Secret Garden öppet hela Midsommarhelgen så som alla dagar året runt. Ännu har inget specialevent presenterats, men det blir garanterat blommor i håret och öppet till 22.