Sångaren Damiano David och gitarristen Thomas Raggi avslutade framträdandet under lördagskvällen med deras hit I Wanna Be Your Slave med en kyss på scenen. Efter detta höll David ett intensivt brandtal inför publik och tv-tittare innan kvartetten lämnade scenen.
“Vi tycker att alla ska ha rätten att göra detta utan rädsla. Vi anser att alla ska ha rätten att vara den i helvete de vill vara. Tack Polen! Kärlek är aldrig fel.”

Bandet delade klippet på sitt Insta och la ut samma budskap under filmklippet. Måneskins Victoria de Angelis, som identifierar sig som bisexuell, skrev även i kommentatorsfältet: ”Vi ska alla vara stolta över vilka vi är. Vi älskar er”.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Måneskin (@maneskinofficial)

Måneskin, som just nu rider på en enorm framgångsvåg i hela Europa med hela tre hits på listorna samtidigt, hyllas av fansen för sin markering och inlägget har redan över 2,5 miljoner visningar och över 22 000 kommentarer.
Att de valde att visa var de står under framträdandet i Polen är av extra vikt efter det högerpopulistiska PiS-partiets växande framgångar, regeringens införande av HBTQ-fria zoner i landet, samt katolska kyrkans stora inflytande.