Först och främst grattis till att du utsetts till Mr Leather Norway! Varför tror du att du blev vald?
– Tusen hjärtlig tack för det, QX! Det känns otroligt roligt och härligt att få denna Titel och ära! Jag sökte in till tävlingen för andra gången nu när det blev öppnat för det på nytt. Vår senaste Mr Leather Norway hölls i 2019 då jag också var med, men titeln gick till min goda läderbroder Per Helge Nylund, som jag faktisk drog in i tävlingen för att jag menade att han var rätt! Det var så härligt!

Veckan före tävlingen visade det sig vara för få kandidater anmält sig för att ta över titeln, så styrelsen beslutade att själva utse en ny Mr Leather Norway. Ambjörn Söderberg berättar att de efter att ha sett hans ansökan i form av en videopresentation så utsågs han enhälligt.
– Jag har på senare tid utmärkt mig på klubben och runt om på events i Norge liksom i Europa, både på klubbar och digitalt så de såg att jag hade en stark potential, säger Ambjörn.
– Det känns ärofyllt, och jag är otroligt tacksam för det!

Ambjörn Söderberg, ny Mr Leather Norway.
Vad innebär det att bli vald till Mr Leather Norway?
– Jag ser det som att man blir ett ansikte utåt för SLM Oslo, för Norges läder- och fetischpersoner, och på det sättet representera och sprida budskap om varför läder, fetisch är något att vara en stolt del av! Jag söker att lyfta att det inte bara är sex som pågår, utan också ett starkt brödraskap bland de män och personer som är en del av denna community, där man kan känna sig trygg, välkommen och vara en del av utan att vara rädd för att visa vem man är! En chans att faktisk kunna vara sig själv, om så för den ena kvällen!
– Detta ska jag framföra på mitt sätt, med massa personlighet, energi, galenskap, glädje och öppenhet.

När gränserna nu snart öppnar igen, vad tycker du är bästa anledningen för läderkillar i Sverige att skippa Berlin och istället ta sig till Oslo?
– Det jag gillar bäst här i Oslo är att det är intimt och trevligt. Här lär du snabbt känna de andra medlemmarna, blir välkomnad och kan bara ta det lugnt med en dricka och lite snack om man så vill. Det är en väldigt vänlig och avslappnad miljö, som tilltalar mig. Man måste ingenting. Det kan jag känna kan försvinna ganska fort på de väldigt stora eventen. Då är det så många som är där och man kan fort känna sig lite ”lost”. Så jag hade hellre bjudit in till ett mindre event först, lära känna andra med samma intresse och sen till slut ta den turen till till exempel Berlin för att få uppleva hur storartat detta community faktiskt är!

Har du sett någon skillnad mellan den svenska och norska läderscenen?
– Egentligen inte så mycket om jag ska vara helt ärlig. Det är klart att det kanske är lite mindre här än den svenska scenen som har flera klubbar runt om i landet. Vi har ”bara” SLM Oslo, men det gör inte klubben mindre eller så. Tvärtom så tycker jag att det är tätare mellan medlemmarna, och det är öppet och härligt. Liksom i Sverige så finns det också olika typer temakvällar, som är strikta, medan vanliga kvällar är relaxed och man kan komma som man vill, bara man följer reglerna och dresscoden. SLM Oslo har en fin liten lokal med bar och mys på första våningen och en lekfull källare under för den som söker lite, äventyr…!

Du är ju förutom Mr Leather Norway även DJ! Väl känd från läderklubbar i hela Norden. När och var kan vi höra dig spela igen?
– Ja, det är jag! K-PAXian som jag kallar mig som DJ! Jag har haft många roliga spelningar i Norden med Haraball i Oslo, Baltic Battle i Stockholm, West Coast in Leather i Göteborg och Finlandization i Helsingfors! Men jag har också varit i Dublin och har en stående invitation till Barcelona. Har dessutom börjat letat mig till andra scener och kör en hel del online. Jag postar mycket på min sida på Soundcloud. Men tuffast just nu är att jag redan nu är bokad till Darklands 2022 i Antwerp där jag kommer att ha inte mindre än tre gigs! Det blir sjukt roligt och coolt! Hoppas på flera möjligheter nu som världen börjar öppna sig igen, och inte bara höras online från vardagsrummet. Jag har mycket energi och musik att bjuda på!

Och förutom detta med läder, vad är det bästa med Norge tycker du!?
– Du har väl sett fjordarna och fjällen? Norrskenet, svarar Ambjörn och skrattar.
– Skämt åsido, jag älskar detta landet. Det är så vackert och folket är så vänligt. Jag flyttade hit och var orolig över hur det skulle bli och så har det blivit den bästa och mest utvecklande tiden i mitt liv. Vill man se ett land med helt makalös natur och njuta flotta folk, och samtidigt bränna massa pengar, så är Norge helt fantastiskt!

Följ Ambjörn via Instagram här.