Just nu pågår Borås Pride för fullt. Vi har redan skrivit om stadens Pridelåt som framfördes live i söndags på Patricia då Kuba Jasiecki gästade C´est La Vie Sundays och sjöng This Is Your Life.

Efter två fullspäckade dagar väntar Pridelördagen som till stora delar sänds digitalt under ledning av Misty Bubble och Vanity Vain. De kommer att underhålla och dra ut på upptåg under hela dagen mellan programpunkterna.
– Vi landade med vårat rymdskepp i torsdags mitt i stadsparken för att sen ta oss ut på är upptäcksfärd genom Borås: Hur ser queer-historian ut? Vilka är allierade i staden? Och hur firar boråsarna Pride? Det är vår huvudsyssla att reda ut!

Duon fixar dragbingo också:
– När restriktionerna lättade och vi fick röra oss mer bland folk så kände ju vi: Bingo! Detta gav oss möjligheten att ha både fysiska och digitala programpunkter. Det fysiska programpunkterna håller vi exklusiva för boråsarna och vi kan faktiskt ha Sveriges allra första Pride park 2021! Det är mäktigt!

Vad har ni för koppling till Borås?
– Kopplingen mellan oss och Borås är exakt den samma som Pinocchio och Borås – det finns ingen! Vi blev frågade redan förra året att komma och leda den digitala festivalen av Tulay Orre, en kvinna som verkligen förtjänar en nominering som ”Årets Hetero” på nästa års Gaygala, och sen dess har vi varit fast. Vi ÄLSKAR Borås!

Vad får man inte missa i Borås?
– Uppskattningen av hur rent allting är! Alla gator är fimpfria, snusfria och självklart all konst!! Hela staden är pimpad till tänderna med konst! Sen också det magiska engangemanget RFSL Sjuhärad lägger på oss hbtqia personer. Vilket jobb!

Ni gjorde succé redan i fjol…?
– Det är en ära att få vara värdinna i sådana här sammanhang. Vill flera städer ha oss – TA OSS!

Var ser vi er framöver?
– Ja, vi tänkte på QX augusti- omslag, så vi siktar på det! I övrigt lägger vi i en helt ny växel under Stockholm Pride och Cest la Vie på Patricia med Lights Event!

Lördagens digitala program:

10.00 Saga för barn
11.00 RFSL Sjuhärad fyller 50 år
12.00 HBTQI-politik med Vänsterpartiet & RFSU
13.00 Queers of The World
13.15 Kuba Jasiecki
14.00 Mian Lodalen om sin bok Lisa & Lilly
15.15 Mathias Holmgren
16.00 Tobias Karlsson
18.00 Digital Pride Parad
18.30 Avslutningsshow

Lördagens fysiska program

10.30 Sommarpass med Friskis & Svettis
11.00 Queervandring
13.00 Konstmuseet Pop-up med Alexander Boström
17.00 HBT och politik – filmvisning

Se allt här samt hitta mer info.