Debutsingeln För bra för att vara sant föddes ur ett samtal med låtskrivarna Fanny Hultman och Kerstin Ljungström, då alla tre delade just lyckokänslan att vara tillsammans med någon, eller att vara på väg att bli tillsammans med någon.
– Kärlek är det vackraste, och det läskigaste. För ungefär två år sen så blev jag lämnad av min första riktiga kärlek. Jag tappade mig själv helt och hållet. Att ha fått hjärtat krossat en gång har självklart fått mig att växa som person, och fick mig att vilja skriva den här låten.  Jag hade svårt för att se mig själv lycklig med någon annan igen, och när jag väl började träffade min nuvarande flickvän så fick känslorna mig att bli mer rädd än lycklig. Jag var så rädd för att släppa in någon ny, allt kändes just för bra för att vara sant. Och tack vare Fanny, Kerstin och mig själv såklart, så föddes För bra för att va sant ur de tankarna.

Julia Lov berättar att låten också betyder lite extra för henne då den är skriven och producerad av endast kvinnor och hbtq+ personer, och är en låt om hennes flickvän.
– Hon har pronomenet ”hon” så det kändes som en självklarhet att sjunga om henne. Det känns lika självklart för mig som att någon annan exempelvis hade använt ”han”. Det är härligt med öppna ärliga texter, och jag lyssnar gärna på ”gäris” som sjunger om ”gäris”!

Nyligen kom singel nummer två, Dyrkar Dig, som Julia skrivit text till helt själv. Även den är på ett positivt kärleksspår.
–  Jag hade skrivit tusentals sorgliga låtar i ett års tid och kände mig helt trött och utmattad av att hela tiden ta fram mina ledsna och negativa känslor. Så mitt under en session med min vän avbröt jag låten vi höll på med och utbrast ”VET DU ATT JAG ÄLSKAR DIG” med melodin som börjar i refrängen. Jag bytte sen ut ”älskar dig” till ”Dyrkar dig” och sen byggde vi låten utifrån hur jag kände när jag blev kär i min flickvän som jag precis blivit tillsammans med.

Är du inne på ett i ett kärleksrusigt spår som håller i sig skrivarmässigt?
– Haha, kanske det! Just nu älskar jag verkligen att skriva mer glada låtar. Jag mår bra och har en fantastisk tjej som jag älskar mer än något annat, henne kan jag skriva tusen glada låtar om. Dock kommer jag vilja släppa de mer ”ledsna” låtarna också. Vi behöver ju höra lite sånt också, att man inte är ensam i att känna sig ensam eller övergiven.

Du är uppvuxen i en kristen familj och är homo, hur var det, och hur är ditt förhållande till Gud och religion idag?
– Ja, det stämmer! Detta är lite två skilda frågor för mig faktiskt. Jag är uppvuxen i en familj där kyrkan alltid varit viktig. Det var faktiskt en stor julkonsert i kyrkan som hette ”Den sjungande levande julgranen” som jag såg när jag var liten, som väckte ett musikaliskt intresse hos mig. Jag har en mycket kärleksfull familj som älskar mig för den jag är, och jag har tänkt mycket på hur lyckligt lottad jag är över att jag har min pappa, mamma och storasyster som skulle göra precis allt för mig, och jag för dem.

Jag läste en text om dig som berättade att du som yngre inte ville ha klänning och att du föredrog kort hår, hur är ditt förhållande till dessa kvinnligt kodade attribut idag?
– Tro mig, jag hade gärna velat passa i klänningar men jag känner mig inte bekväm i dem helt enkelt. Jag har haft väldigt långt hår, klippte av allt sommaren 2018, men har sparat ut en del nu igen. När jag var liten så kunde jag ena dagen springa runt i en rosa prinsessklänning och andra dagen i fotbollskläder. Jag tror att just kläder för mig har aldrig spelat någon roll riktigt när de gäller vad en tjej ”borde” ha på sig eller vad en tjej ”inte borde” ha på sig. I tonåren kändes det självklart viktigt att ”passa in” och jag valde mina kläder där ett tag utifrån vad jag visste  andra tyckte var snyggt. Just under den tiden tror jag att jag trivdes extra bra på innebandyplanen där jag fick springa runt i träningskläderna istället. Jag tycker att alla som klär sig som dem vill, är dem de vill vara, är inspirerande.

Känner du dig som en del av HBTQ+ communityt?
Jag är stolt över att jag är gay, och jag är stolt över alla mina hbtq+ syskon, vi är en familj. Vi finns och vi har alltid funnits, och kommer alltid att finnas. Jag vill säga tack för att ni orkar, kämpar och sprider kärlek. Tack vare er vågar jag vara den jag är och tack vare er så orkar jag.

Du har sagt att du vill vara en förebild för personer som kämpar med att vara sig själva..?
– Ett mål är att jag vill vara en stark och tillgänglig förebild för de som behöver ha någon som mig att känna igen sig i. Jag tycker om att lyssna och att hjälpa, om det finns något jag kan göra för att få någon att känna sig mindre ensam så gör jag gärna det. Jag vet hur svårt det kan vara att acceptera sig själv, våga hitta sig själv.

Jag hör lite Estraden i För bra för att vara sant, vad har du för musikaliskt drömsamarbete?
– Jaså vad roligt! Estraden är ju en av Sveriges största grupper så det tar jag som en komplimang. Och alltså, en duett med Justin Bieber hade inte suttit fel, men det känns ju lite väl långt bort just nu. Jag hade gärna skrivit tillsammans med Veronica Maggio eller Ana Diaz, jag tycker att dom är fantastiska på text.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Musikmässigt ser jag mest fram emot att få släppa massor med musik, jag har tusen låtar som bara ligger och skräpar i olika mejl-trådar.  Håll ögonen öppna för här kommer jag!