Mellan den sjunde och tolfte augusti avgörs Mr Gay Europe i Rom, Italien. Eftersom vinnaren av Mr Gay Sweden , Kristian Sääf, fick förhinder representerar 26-åriga Erik da Silva Sverige. Han kom två i Mr Gay Sweden.

I tävlingen söker juryn en kille som förutom snygg är vältalig, ”bryr sig om världen och visar empati för sina medmänniskor”, är charmig, sympatisk, självsäker och tålmodig.
– Jag har ett stort självförtroende och för mig är det bara första plats som gäller. Allt annat är att förlora, säger Erik da Silva.

Vad gör dig till en bra representant för Sverige?
– Jag tror att jag, till skillnad från många andra, vågar säga vad jag tänker. Jag döljer inte vem jag är eller vad jag vill ha.

Vad är det bästa med Mr Gay-tävlingar?
– Det är att man får träffa och lära känna andra människor. Och se hur de tänker. Två av mina bästa kompisar träffade jag på Mr Gay Sweden.

Vad kommer du göra om du vinner?
– Jag åker inte till tävlingen enbart för att ha kul, utan jag tar det väldigt seriöst. Vinner jag vill jag belysa homofobin som finns i Europa och även i Sverige. Man får mycket medial uppmärksamhet om man vinner och den kan man använda på ett bra sätt.

Fredag är sista anmälningsdagen för Mr Gay Sweden.