Den 2 augusti blir det drag på Mejeriet i Lund. Då intar Sharday scenen för en ”dinnershow”, Battle of the Divas, där publiken får möta populära divor på ett lite annorlunda sätt. Humor blandas med dans, sång och shownummer.
– Det blir något för alla, men inget för den lättkränkte, berättar den skånska dragartisten, som i år har med sig en dragkollega, Niki Banana (Niklas Almroth).
– 
Efter förra showen, Welcome to Burlesque, 2019, kände jag att jag ville utöka med en dragshowartist så Niklas kom in i bilden. Han är även produktionsassistent och med-regissör i showen. Vi kompletterar varandra  väl och dessutom är han grym på att sjunga så det blir även livesång, med både Niklas och mig själv. 
Med i showen är även sex dansare (Isabella Khanamidi, Amanda Nyman, Agnes Tärnbrink, Hilda Holm, Karolina Brun & Joakim Pham och assistent/påklädare Alex Berg. 
Hur har pandemin varit för dig, har du suttit hemma och planerat och sytt eller bara tagit det soft?
– Pandemin har ställt mycket på sin spets. Allt det man en gång tog som en självklarhet blev helt plötsligt fråntaget. Showen skulle egentligen ha framförts 2020, men har skjutits fram på grund av restriktionerna. Det blev en liten paus under sommaren och hösten 2020 för att få landa, men sen har arbetet varit i full gång med att planera, repetera och få allt på plats. Utöver det lyckades jag träffa min kille under pandemin, som ni skrev om så det har varit fullt upp på den fronten också!
Vilken eller vilka dragartister idag, inspirerar dig?
– Den jag inspireras mest av är Bianca del Rio! Jag älskar hårdheten och att hon är så polerad. på sitt speciella sätt. Annars är Sharday sin egna unika karaktär, med vass humor och som inspireras av allt det knäppa i vardagen. Så man ska nog se upp lite om man umgås kring mig, för helt plötsligt får man höra saker om sig själv på showen i min stand up (skrattar).
Hur är dragscenen i Skåne?

– Inte jättestor. Vi har några grupper och enstaka dragshowartister som huserar på olika håll och i olika former. Pandemin har inte heller gjort det lättare för dragscenen i Skåne att blomstra, men förhoppningsvis kickar det igång snart!

Läs mer om showen här.