Emma Corrin har gjort succé som Prinsessan Diana i den femte säsongen av Netflix-succén The Crown, och den brittiska skådespelarens porträttlika skildring har fått 25-åringen både Emmy- och Golden Globe-nominerad. Emma är snart också aktuell i en av huvudrollerna i brittiska filmen My Policeman, där Harry Styles spelar en homosexuell polisman i femtiotalets Brighton. Emma spelar Harrys fru i filmen.

I veckan tog Emma Corrin ett kliv ut och berättade på sitt Insta att Emma använder två pronomen, ”she/they”. Emma passade i inlägget också på att visa att skådespelaren använder ”Binder, eller bröstbindare, ett plagg/accessoar som främst används av transpersoner och icke-binära för att platta till bröstpartiet och göra dem mer bekväma i sina kroppar.

Leker runt med @sirdavidsimon, vi använda boxningsbindor. Tack för att du fotade detta, väldigt intimt, väldigt nytt, väldigt coolt. Allt är en resa, eller hur? Massor av kringelikrokar, förändringar och det är okej. Omfamna det”. skrev Emma i inlägget med de svart-vita bilderna där Emma ses bära den binda boxare har över nävarna under handskarna. Emma avslöjar i inlägget att favoritbindan är från @gc2b.

Emmas öppenhet omfamnas av följarna och bland annat sångerskan Paloma Faith och Drag Race-ikonen Detox hyllar Emmas öppenhet.

Att binda bröstpartiet är inte helt okomplicerat och en bör läsa på innan detta utövas. Använd inte elastisk binda eller tejp, sov aldrig i bindan, bär den inte mer än max åtta timmar i taget, och gör det ont, sluta genast. Läs mer om binders på RFSL:s Transformerings-sidor.