Snacka om en fest som kom av sig.
I natt släpptes Aquas officiella Copenhagen 2021 World Pride-låt, en tolkning av gayklassikern I Am What I Am, och en  sitter här lika uttryckslös som Den lille havefrue. För vad som kunde ha blivit en härligt retropoppig festexplosion signerad de danska 90´s-giganterna visade sig vara en enda stor snoozefest. En o-dejilg pyspunka. En dansk dynamit utan laddning.

Den bögskrivna låten, ursprungligen från musikalen La Cage Aux Folles, som vi lärt känna som ett stort anthem i discotakt blev istället en drömmigt sömnig vaggvisa.
Hur tänkte Aqua? Och framförallt, hur tänkte World Pride?
När vi nu äntligen fysiskt får samlas och fira regnbåge, och en av Danmarks största musikexporter säger ja till att göra den officiella Pridelåten, så vill väl ingen paradera/festa/fira till detta?
Det var ju liksom inte därför Aqua fick frågan. Och jo, de har ju släppt kul Aqua-poppiga låtar sedan de Barbie-bubblande storhetsåren. Lyssna bara på härliga Back to The 80´s från 2009, och rätt sköna Freaky Friday från 2017.
Känslan är lite som när man var glad att Ace of Bases Jenny Berggren var med i Så Mycket Bättre och vi fick hennes urtrista solomusiks-tolkningar av de andras låtar, och inte AoB-blippiga hits.
Men som vanligt vågar ingen säga ”gör om, gör rätt” till stjärnor, och barskt skicka hem Lene, René och Søren till studion igen med orden ”Roses Are Red, Violets Are Blue. This is Poo”.
Nej, World Pride nöjde sig. Hoppas den inställningen inte går igen under själva firandet i mitten av augusti…

Så, glöm detta obegripliga sömnpiller och lyssna istället på Hannah Jones mästerliga I am What I am (Almighty Radio Edit) från Queer as Folk. Eller Gloria Gaynors lite segare version. Eller varför inte, Babsans härliga Jag är som jag är (Gala Radio Edit).
Och framförallt, (åter) upptäck Aqua när de gjorde bra saker.

Ps. Googlar en ordet Anthem så beskrivs benämningen som ”a rousing or uplifting song” eller ”a song of gladness”. Och det är detta ICKE.