Idag är det knappt någon i vårt land som inte vet vem Babsan är. Oavsett om man är 4 eller 104 år – alla känner igen kvinnan i den rosa peruken. Babsan gjorde debut i SVT redan för 35 år sedan, då som Baby Doll (från dragshow-gruppen Surprise Sisters). Och namnet Babsan sägs hon ha fått då hon gästade en direktsändning på ZTV och Anders S Nilsson ska ha sagt fel och presenterat henne som Babsan istället för Baby Doll. Och namnet Babsan fick sedan hänga kvar…
Babsan fick senare ett eget tv-program på ZTV som hette Babbla med Babsan, där hon i princip satt och bläddrade i skvallertidningar och pratade om det som stod i tidningen – och hon blev ett känt ansikte på röda mattan och var en självskriven gäst på alla premiärer. I samma veva blev hon värdinna på klubben Patricias gaykvällar på söndagar.
Genom åren har Babsan varit med om det mesta, från Melodifestivalen till Fångarna på fortet, spelat musikaler och spelat in skivor, turnerat med både After Dark och med egna showen ”Mitt liv i rosa”, varit konferencier för QX gaygala och uppträtt på 100-tals företagsevent, Allsång på Skansen och varenda köpcentrum landet runt. Hon har dessutom sin egen champagne – men även sin egen disktrasa… Det är högt och lågt, dyrt och billigt. Men alltid folkligt.
Mannen bakom Babsan är som vi alla vet Lars-Åke Wilhelmsson, som förutom att vara Babsan, även är en hyllad och prisad kostymör och har gjort kläder åt många stora teater- och musikaluppsättningar. Lars-Åke sommarpratade 2007 och har varit programledare för Karlavganen och Söndagsbingo på TV4.
Lars-Åke Wilhelmsson fyller 63 år i år. Men hur gammal Babsan är, är det ingen som vet… .