Som duon Devotion framför Joanna Perera och Alex Falk årets Pridelåt Fabulous. När snart Stockholm Pride rullar igång är de så klart laddade att framföra sin låt inför publik.

Hur känner ni varann?
Alex: Vi har känt varandra i många många år. Jag kom in på en skola och skulle undervisa i dans. Där jobbade Joanna då som musiklärare och det sa bara klick. Sen kände jag att om jag någon gång ska ha barn så är detta kvinnan som ska föda dom (skrattar).

Hur kom låten till, och kändes den rätt direkt?
Alex: Låten är skriven och producerad av Jakob Stadell och Peter Hägerås. När vi var i deras studio och lyssnade på den blev vi kära i den direkt. Man vill ju bara dansa och gå en egen catwalk. Och när man i så många år fått ta så mycket skit för att man är både svart och gay så ger detta en riktig ”in your face”-känsla tycker jag.
Joanna: Eftersom att vi båda är riktiga energiknippen och väldigt glada personer rycktes vi med och kände glädjen, kärleken och energin i låten.

Vad har ni för förhållande till Pride och var passar ni in bland regnbågscommunitytys alla bokstäver?
Joanna: Jag har uppträtt på Pride flera gånger i olika sammanhang och det är en självklarhet att vara med och supporta alla människors lika värde.
Alex: Jag har också sjungit på många Pride, både på scen och på flaken i paraden. Om vi skulle definiera oss inom någon utav alla bokstäver HBTQI+ så tror vi att alla har något från varje bokstav inom oss.

Ni uppträder såklart under Pride också, när?
Joanna: Det ser vi så framemot. Synd bara att ni inte får dansa med oss då!  Vi sjunger ju självklart på torsdagen den 5:e och på lördagen den 7:e på Pride. Då blir det mycket kärlek och gala!

När känner ni er som mest Fabulous?
Joanna: Vi känner oss som mest Fabulous när vi omger oss med vänner och människor vi tycker om.  Och minst Fabulous när vi är hos tandläkaren som ställer massa frågor när man har munnen full av borrar och tandläkarsaker.

Har ni någon Pridellåt från tidigare år som ni gillar extra mycket?
Alex: Det har varit så många fantastiska Pridelåtar före oss. Jag älskade Shirley Clamp, Rickard Engfors och Christer Björkmans cover på Shirley Basseys låt This is my Life.