Tommy Dorfman, känd från Netflix serien 13 reasons why, kommer ut som trans. I magasinet Time berättar Dorfman att hon är en kvinna:

– Vi är här för att diskutera min könsidentitet. Under ett år, har jag privat identifierat mig och levt som kvinna – en transkvinna.

När hon får frågan om detta innebär att hon kommer ut, säger hon att hon inte rört sig någonstans. Att det här är mer som en återintroduktion av sig själv, då hon genomgått sin könsbekräftande vård medicinskt. Hon menar att ofta är komma ut ett ”stort avslöjande”, men så har det inte varit för henne.

– Idag handlar mer om att vara tydlig: jag är en transkvinna. Mitt pronomen är hon/henne. Jag heter Tommy.

Om man följt Tommy på Instagram har man kunnat se att det skett en tydlig förändring under en tid, något hon själv varit medveten om och velat visa.

– Jag insåg att processen var vacker. Varför inte visa världen hur det ser ut? Så jag började lägga upp det, på Instagram, som en tidskapsel istället där jag visar kroppens förändring som flytande.

Hon planerar att behålla sitt födelsenamn, Tommy. I intervjun berättar hon att hon är döpt efter sin morbror som gick bort en månad efter att Tommy föddes.

Tommy kritiserar även USA som under de senaste sex månaderna infört flera lagförslag eller ändringar som han menar drabbar transpersoners säkerhet och levnadsstandard.