För andra året blir det ingen Pride Park under Stockholm Pride. Men du behöver inte bli rådvill för det! Häng på Swedenborgsgatan där Morfar Ginko och Side Track/Half Way Inn har öppet på uteserveringarna till sent. På Kornhamnstorg kan du shoppa  loss i Passagen, där gaybutiken Torso nyligen etablerat sig och sedan ta en bira på Secret Garden som har teman varje kväll. Och på mysiga Mosebacke terrassen, där Stockholm Pride har sitt hängområde, blir det uppträdanden på torsdag kväll och lördag kväll, Kinkykvarteret har sin fest på lördag och så är det att hänga helt enkelt och träffa andra hbtqi’s över ett glas vatten eller vin. Och på Trädgården vid Skanstull blir den en radda queera fester med StockWig som givet crescendo.

Kanske mest har ändå Mälarpaviljongen satsat i år. Kolla här:

Måndag: Releasefest för filmen om Bobby Odunco ut på pråmarna. Vill du kändiskolla så är det öppet för alla på landbacken.

Tisdag: Nadjas Dragrace. Helt galen Drag-tävling under ledning av Nadja Beyond och Mamma Eva. Ställ upp och tävla i kvällen catwalk-tävling

Onsdag: Andreas Lundstedt på plats med sin sommarkonsert Disco Undressed. Verkligen, missa inte!

Torsdag: Den Stora Schlagerkvällen. Här är det QX egen Ronny Larsson som sköter skivspelaren och gästartister utlovas. Bra start innan schlagerfesten ute på Hasselbacken, eller så hänger du kvar i sommarnatten (kanske en tröja dock ser ut att vara en idé detta år).

Fredag: Klezmer med Sternfall. Förra året sändes den digitalt. I år  är det möjligt att vara fler sittande i publiken. Räkna med fullsattt när gudstjänstbesökarna från Regnbågs Shabbat i Stora Synagogan anländer. En kväll som nu har 14 år på nacken där QX och Judisk Krönika står som medinbjudare. Vill ni ha bord så kom för nedrans i god tid.

Lördag: Pride Lake Parade. Under lördagen kom beskedet att det blir en båtparad. Start vid Årstaviken och så åker de båtar som vill vara med, med flaggor ut till Riddarfjärden, rundan utmed kajerna och landa och förankrar utanför Mälarpaviljongen vid ca 13.30-14 där Robert Fux möter upp som värd och Dj Pamela sedan forsätter festen på pråmarna som DJ. Andra året som det blir Båtparad, föra året ”bara” förankrade utanför paviljongen – detta kommer bli en årlig tradition med en båtparad på Riddarfjärden! På kvällen blir det så Pride Final Party där Imaa Queen är värdinna, hemlig gäst utlovas och Marcus Ullmarker är Dj.

Söndag: Diva Special. Konsert med Malena Tuvung från 16.00 där hon tolkar alla våra stjärnor: Whitney, Barbra Streisand, vem vet kanske lite Garland också!