”I don’t consider myself to be a particularly ethical person… but I am fair.”

Lady Gaga är kuslig men briljant i den nya trailern till House of Gucci, som genast toppar vår lista över höstens hetaste biofilmer.

Här spelar hon Patrizia Reggiani, gift med Maurizio Gucci som en gång i tiden styrde modeimperiet med samma namn. Det är som bäddat för en snaskig, campy och sann historia om pengar, girighet, maktspel, svartsjuka… och – snabbare än du hinner säga ”Mamma mia, che scandalo!” – ett mord som skakade om modevärlden.

Det var på 90-talet som verklighetens Patrizia Reggiani dömdes för att ha skickat en lönnmördare på sin make. För Lady Gaga blir den italienska, espresso-sippande Svarta Änkan den andra stora filmrollen sedan musikdramat A Star is Born. Och redan nu viskas om en ny Oscarschans för den multibegåvade artisten och skådespelerskan.

Bakom snygga designerbrillor och tjocka italienska dialekter döljer sig även Star Wars-stjärnan Adam Driver, Salma Hayek och en helt oigenkännlig Jared Leto (!).

Filmen får USA-premiär den 24 november – det verkar alltså som att julafton kommer tidigt i år för alla filmsugna little monsters.