Draglegenden Lady Bunny uppträder den 21 augusti på World Pride Closing Party som arrangeras av svenska Red Shoe och X Malmö. Festen hålls på vattennära Halvandet, på halvön Refshaleøn och är en dagsfest som övergår i kvällsfest.  På pop-avdelningen, som är utomhus, tar 2000 personer, uppträder Lady Bunny med sin show och DJ Bebulah (Queer, GBG) spelar. Dessutom spelar Tim Andresen, Schaarup and Annælix, Philipp DrubeFrank Heise och Neri J under kvällen. QX fick ett exklusivt snack med Lady Bunny inför giget.


Hallå Lady Bunny, vad ska du göra i Köpenhamn?

– Nattetid? Jag ska framföra min galna och högenergiska komedishow i vad som blir min showdebut på dansk mark. Dagtid ska jag posera i gathörn som Den lilla Sjöjungfrun och be om dricks.

Har du varit i Danmark förut?
– Jag var där som sextonåring med min familj. Då träffade jag en ung författare, full av drömmar. Hans namn var Hans Christian Andersen. Undrar om han bor kvar?

Du är i Köpenhamn för World Pride, vad betyder Pride för dig?
– Jag är från amerikanska södern där attityder kan vara bakåfram och folk är väldigt religiösa. De anser ofta att gays är syndiga, och queerkids tar sedan dessa signaler från föräldrar, klasskompisar och kyrkan som sanningar. Så, som ung var Pride en viktig väg att fly negativiteten och träffa likasinnade, som var mycket mer välkomnande. Och sexigare!
Det är svårt att underskatta de första gångerna en upplever Pridefirade på nära håll. Jag hittade ”mina människor”, och de hade på sig urfina kostymer och spelade bra musik. Jag är rätt övertygad om att skandinaver är mer öppna för Pride än amerikaner. I USA kämpar vi fortfarande för rätt basala rättigheter.

Hur har pandemin varit för dig, det ser ut som att du varit rätt aktiv?
– Ja, jag gör en podcast med Monet X Change som heter Ebony And Irony. Monet och jag kommer överens väldigt bra och att hon är 29 år yngre än jag ger upphov till intressanta diskussioner. Vi ville inte bara bli ännu en drag-podcast som fokuserar på Drag Race, då vi brinner för så mycket mer: musik, underhållning, politik, politisk korrekthet, talangfulla queens som inte syns i rutan, och så vidare. Under covid gjorde jag också en digital show, Cuntageous, från en studio, men jag föredrar att uppträda inför publik.

Du jobbar just nu på dina memoarer, kommer de att vara barnförbjudna? 
– De kommer garanterat märkas med ”Explicit innehåll”.

Vilket är världens bästa Pride anthem?
– Jag gillar fortfarande Diana Ross I’m Coming Out. Jag vet att det finns många betydligt nyare anthems från exemplevis Gaga, men de får mig inte att känna det Diana gör för mig.

Slutligen, i en artikel omnämndes du som ”one of the shadiest queen out there”, bekräftar du?
-Sant! Eller vem skulle du säga är ”shadier”? Ok, jag är i och för sig inte lika shady som Bianca Del Rio…

Biljetter här.