Idag slår Stockholm Pride upp portarna på Södra Teatern och Mosebacke. Scenproducenten Gunn Lundemo är mer än redo att presentera årets program. Hon ligger inte bara bakom scenprogrammet under de två dagarna på Södra Teatern, dessutom arrangerar hon hela tre fester under Stockholm Pride!

Årets Stockholm Pride ser lite annorlunda ut: Öppnare än förra året, men ändå inte som det ”ska”. Hur känns det?
– Ärligt talat så känns det bara så hoppfullt att det verkligen verkar börjar röra sig åt rätt håll, närmare ett vanligt firande. Mitt hjärta är väldigt varmt av årets produktion och det fina vi får till.

Vad längtar du mest efter om man ser till hur Pride brukar vara?
– Paraden genom staden, möten, fysiska connections som att se människor kramas, publikhavet…

Vad i årets firande skulle du vilja tipsa om?
Finns så mycket! Skulle nog tipsa om att gå in på www.stockholmpride.org  och kika på vad som passar just dig. Det mesta från den vanliga festivalen finns, fast i ett lite mindre format.

Det är två scendagar på Södra Teatern, i kväll torsdag och lördag, varför inget på fredagen?
– Vi tog de starkaste dagarna och gör dem så bra som möjligt. Fredagen blir en möjlighet att få vila sig lite inför att det blir en dubbel live-stream på lördagen i form av parad & avslutningsgala. Vi kör DJ Bebulah Leigh på terassen på fredag och har aktivitet i huset i form av en Voguegala. Den är dock slutsåld, vilket så klart är kul.

Hur är stämningen inför vad som komma skall, känner du att regnbågscommunityt är redo att Pridefira?
– Stämningen är jättebra, efter denna tuffa tid för alla så är det så fint att få göra något för att förgylla stämningen. Folk är så glada att få alternativet att gå på en utomhusaktivitet som till exempel på Mosebacke-terassen, men också alternativet att titta hemifrån. Kombinationen är något vi ska titta på att behålla i framtiden tycker jag personligen.

Om vi sammanfattar scenprogrammet: Schlager på torsdagen och regnbågsfavoriter på lördagen, berätta lite hur du tänkt!
Ja, men precis så. För att fatta det kort, schlagern är lite för ”alla” och är ju traditionsenlig nu, en självklarhet. Så ikväll kommer exemplevis Tommy Körberg, Dotter, Clara Klingenström, Tess Merkel, Andy E och Malou Prytz för att ge oss Mello-hits. Så lördagen blir strikt fokus på att lyfta artister från vårat community, årets Pridelåts-artister Devotion, Patrik Jean, Melanie Wehbe, Cherry Wilder, Sylve & Julia Alfrida, Kristian Kaspersen, TEEO och ILIC. De kommer alla att ha små mini-konserter. Det kommer att bli fantastiskt! Det är en riktigt bra line-up & en välproducerad produktion.

Du ordnar dessutom tre fester: Berätta lite om dom!
– Det är ju väldigt få klubbar och venues öppnade nu på grund av restriktionerna. Därav även väldigt svårt för oss arrangörer att fina en bra plats att hålla klubb. Så utbudet är litet nu, framförallt till 03. Så Hasselbacken var väldigt välkomnande och lät mig ta över hela deras utomhusterass där det nu finns 400 platser. Jag hyr in ytterligare 400 och skapar som en liten sit-down minifestival. I kväll blir det Schlagerkväll med DJ:s och liveuppträdanden med Babsan & Patrik Jean. Efter det väntar två stora lesbian & queer-fester, en på fredagen och en på lördagen. Detta på grund av att jag brukar ha omkring 2000 personer på lördagsfesten. Så att alla har möjlighet att gå. Alla dagar pågår festerna mellan 22-03.

En skulle kunna tro att du ska vila efter Pride i Stockholm, men så väntar Köpenhamn! Vad gör du under World Pride?
– Jag arrangerar en jättestor Worldpride Eurovision-fest som är co-hostad av Copenhagen 2021. Med massa svenska och danska akter favorit artister.

Sista frågan: Hur orkar du?
– Efter 1.5 års ”vila” och frustration? Jag är hungrigare än någonsin.