Det gäller att ta vara på de minutrar av sommar som bjuds detta år anno 2012. Så när SMHI lovar 19 grader och strålande sol klockan 20.00 i Stockholm är det bara en sak som gäller: Ta er ut på stan. Invadera Mälarpaviljongen där Gretchen sköter festen medan killarna har sommarlätta shorts alternativt snyggt hängande jeans med Hollister eller A&F-tighta toppar. Det bara är så! Och det är mer än OK för det är sommar och det är snyggt.
Mysstart denna sommarkväll gör man annars med fördel på Harpaviljongen vid Fiskartorpet eller i Saltsjö-Duvnäs på Koloni. Lite mindre A söker F men lika soligt och somrigt som på resten av stans sommarverandor.
Trodde ni natten var över klockan 01? Då avslöjade ni er ålder lite för lättvindigt. För lördag den 21 juli kommer att gå till historien som natten då allt skönt hände!
På SLM är det numera ett äventyr att veta vad för musik som bjuds. Klubben fokuserar på att vara läderklubb och tonar ner detta med dansgolvet, men det finns kvar och det går att gunga även där.
Star Gay Disco har sina högt profilerade barkillar på plats: Calle, Ludvig och Andreas. I kväll för de dessutom sällskap av Orestes. Hur de sköter sig får den som kommer till Lästmakargatan veta. Och så får man lyssna till Gretchen och Inca.

På Kolingsborg är det Prison Break. Om Wentworth Miller befinner sig på plats förtäljer inte historien. Man garanterat finns killar lika hårda, men ändå när man kommer dem nära, mjuka och fina, som den snälla fången i TV-serien med samma namn. (Googla så ser ni vem jag menar om ni till äventyrs inte är bekanta med Prison Break). På Kolingsborg betyder detta tema att Tobbe Nyman spelar disco, Anders Sewerinsson sexy hits och Micke Hi spelar sexy house. På videon som tagits från DJ-båset av JJ i lördags ser ni hur det kan bubbla på Kolingsborg en helt vanlig lördag!
Torget, Side Track, Roxy, Urban Deli, Göken kryllar av turister som fått fnatt av att denna Nordens Venedig faktiskt kan bjuda på sol och antydan till värme!



Om Stockholm är Nordens Venedig så är Göteborg Lilla London. Här är det massa heta britter, jylländare och inte minst norrmän som intar stan sommartid. Plommonstop, lusekofter eller smørrebrød alike så hamnar de på Bee Bar för att med strålande sol och 17 grader enligt SMHI njuta av lite mat, vin och vatten och inte minst snyggon av alla kön. Fest är det såklart på sommarklubben MILK och på Gretas. Lite mognare stil och garanterat mer lokalkänsla finner de som tar sig till mixade Haket.



Malmö har inget smeknamn som antyder att det finns någon koppling till en annan europeisk stad. Men varför skall man ha det? Malmö är på danskt vis nog i sig själv och behöver inte geografiska referensramar för att man skall veta att det är här som ESC hålls i maj 2013!
Wonk styr staden med dansant järnhand. Deejay Jonny, Shaniqua LaBouch och Belinda kan sin publik och bartendrarna vet att visa sina läckra lekamen!



RFSL i Halmstad hade en tid lite stök och bök, men nu är de tillbaks. Poolparty blir det lördag kväll på Oliver Sportbar som föreningen hyrt för nattens plask. Underbart! Halmstad har en lång tradition av fester som det är bra att man ser till att återuppta! Alla turistande gays i Frösakull och Båstad tager sig med fördel en biltur till staden för att simma med andra hbt:s.



Allt detta hittar den som söker i QX GayMap. Har ni inget annat för er just nu så är ett hett tips att ni dessutom spanar in den 31 juli liksom 1-5 augusti i Stockholm. Undrar om klubbarrangörerna fått fnatt? Stockholm Pride 2012 lär gå till historien som den fest och klubb-tätaste festivalen någonsin. Men så kommer ju 2000 extra amerikanska gaykryssare till stan just den 31 juli. Skepp Ohoj, nu blir det skoj!