Det kryllar inte direkt av superhjältar i gayvärlden, även om Batwoman, Iceman och Loki hör till undantagen. Nu kan vi iallafall välkomna en till. DC Comics karaktär Robin, känd för att assistera Batman, har kommit ut som bisexuell.

I nya numret av serietidningen Batman: Urban Legends upptäcker Robin (vars riktiga namn är Tim Drake) och barndomsvännen Bernard att det kanske är mer än bara vänskap mellan dem. Efter att Bernard kidnappats av en superskurk föreslår han en dejt för Tim. Hur gulligt!

Superhjälten Robin har en dejt! Fortsättning följer...

Fansen verkar ha omfamnat serien och kärleksbombar författaren Meghan Fitzmartin och tecknaren Belén Ortega med tackbrev och regnbågs-emojis i sociala medier.

Tim Drake är en i raden av karaktärer som tagit på sig Robins mantel, och har synts i serietidningar sedan 1989. Aningen mer känd inom populärkulturen är nog Dick Grayson, spelad av Chris O’Donnell i två Batmanrullar på 90-talet, och av Brenton Thwaites i tv-serien Titans. Där har ju tyvärr Robin oftast porträtterats utan några homo-hintar… men alla vi som växte upp med Batman Forever har väl haft våra fantasier? Eller är det bara jag?