Pride är, kan ju behöva påpekas med tanke på alla skriverier, inte bara politik och bokstavskrig, utan kanske först och främst och för de flesta en stor härlig och glimrande fest!
Och det dryga veckolånga partyt startar redan idag!
Med den sommar som anlänt är det inte helt svårt att gissa att Mälarpaviljongen kommer att digna under trycket från mingel och partysugna gays. Svultna på varma sommarkvällar som vi blivit!
Fredag kväll är Before Dj-time och i morgon lördag blir det ett makalöst performance på paviljongen.
– Vi har många dansare i vår personal, förklarar Arto Winter att man ägnar lördagskvällen åt danskonsten!
Klockan 21 börjar programmet och på scen står dansare från P*FECT och kvällens höjdpunkt blir – jag tror jag svimmar Virpi Pahkinen. Sveriges inte bara bästa men också vackraste koreograf!
Mälarpaviljongens Prideprogram fortsätter på tisdagen med en heldag ägnad på förutom festivalen även de landstigna 2000 amerikanska gaykryssarna varav, sägs det från initierade källor, hela 70% stannar minst en natt i Stockholm. Herre min ge. Hur skall stan kunna svälja alla dessa grabbar. På scen står Andreas Lundstedt, Linda Pritchard och husguden Robert Fux kommer vara elakare än någonsin. Fast på engelska.
Och på fredagen i Prideveckan blir det traditionsenligt Sternfall på scen med Nils Harning då paviljongen, QX och Judisk Krönika festar gemensamt i klezmermusikens tecken. Men vi tjatar mer om allt detta i veckan som kommer.





Paradise har vi redan tipsat om! Där är det alltså start på Wigstockholm. Dj-uppställning är i övrigt på Main Floor: DJ Anders Sewerinson med mello-hits och gay-pop! I Panoramabaren DJ Makkan kör oldies, goddies & dance och i The Bas(s)ement DJ Micke Hi med twisted dirty house!



Att hänga vid Nytorget där Roxy och grannkrogen Urban Deli huserar är kanske ett av Stockholms bästa sommarnöjen. Pridestämningen är redan igång och här kan du fixa biljetter till bland annat Moxy-festen. Förutom att man såklart tar sig en ett gott glas vin, spisar mat och flirtar med tjejer av alla kön.
Ärligt. Är ni inte från stan och inte riktigt känner alla områden – Nytorget är ett måste! Kom lite tidigare och strosa runt i SOFO-kvarteren och alla dess bra affärer! Kommer förresten, trots att Roxy är en av restaurangerna i PridePark, vara ett perfekt hang out under Prideveckan!




Gamla Stan är ju knappast fy skam heller. Här är det Torget som regerar med caféet Chokladkoppen som ett givet förfikarställe. Dj på Torget är Leo B fredag (innan hon rusar till WigStockholm alltså) och på lördag Mathias Holmgren. Kan det blir bättre?




Så här. Om det är flattätt vid Nytorget så regerar bögarna på Wollmar Yxkullsgatan! Så är det! Bögjävlar, sk8tare, rugbyspelare, björnar och läderkillar, och så en himla massa mer, samlas på Side Track för att bli pirriga av att kolla på stans hetaste personal! Så är det! Och när mörkret faller på så går läderkillarna tvärs över gatan till sin nypiffade läderklubb. Där blir det hett under Prideveckan.




På Kungsholmen är det inte ”bara” Mälarpaviljongen som lockar gaysen. Även Göken på den mysigaste delen av Pontonjärgatan är värt att hänga på för en middag, en öl, glas vin eller hederligt vatten!
Och vill man ta en lite tidig tur utanför de mest centrala delarna av stan är Koloni i Saltsjö-Duvnäs och Harpaviljongen bakom Stadion perfekta startplatser för en lustfylld sommarnatt!





Lördag lär inte minska Pride-hettan. På StarGayDisco är det gaygruppen STRAIGHT UP som står på scen.

Dessutom uppträder färska artisten Dinah Nah med sin låt ”I Am” och dessa kommer du kunna se mer av under Prideveckan då Star och Clean Group öser tokgalet!



En annan partykonstellation som levererar fett under Prideveckan är GUMM4N. Torsdag i veckan gör de stor baluns på Färgfabriken och så är de med på Trädgårdens prajdande fredag och lördag under bron vid Skanstull.
Men lördag kväll nu innan allt barkar löst så har de fest Under bron ”som vanligt”. Eftersom Staffan och Siri är bortresta så har Pjotr och Hanna FF-party (föräldrafritt alltså så inte läderbögarna får för sig annat!). Det blir Pjotr som spelar och Hanna som är GoGo! Det ni! Och så kommer Leo B förbi och visar hur en Cunnigunda dras!



Och så är det ju såklart fullt på Kolingsborg denna Garage Sthlm-lördag! Öppet i källaren och vilken DJ-lista: Edward af Sillén i Panoramabaren och Pamela i The Ba(s)sment. Händerna i luften så alla svettfläckarna blottas! Och vill du svettas ännu mer så är det såklart Dasscot som gäller. Där spelar Fagmaster Blix! Tröjor av är OK, men behåll shortsen på, snälla.



För att få en försmak av allt som Årets klubbfixare enligt QX läsare Katja & Gunn levererar kommande Prideveckan tar man sig med fördel till Hamburger Börs (som också blir en central festplats veckan ut) och Club KG Pre Pride Party! På scen Gnučči (Ana Rab) och musik såklart levererat av Swedish Dyke Vibes!



Stockholm är ärligt talat städernas stad när det är sommar. Njut nu. På söndag utlovas ösregn!



Nu skulle man ju kunna förledas att tro att med Stockholm Pride i antågande så står resten av Gaysverige stilla. Men så är inte fallet! Såklart. I Östersund är det just nu stadsfestivalen Storsjöyran och RFSL Jämtland/Härjedalen har ett eget tält i festivalområdet öppet idag fredag 13-17 och på lördag 19-22.
I Göteborg är det liksom i resten av världen sista fredagen i månaden. Vad betyder det? Jo! Det betyder Queer! Och denna fredag betyder Queer att man leker djungel. Närmare bestämt Amazonas frodiga mylla. Dj Tonny är där och spelar för alla lättklädda! I Göteborg gör man klokt i att även njuta av BeeBars uteservering och den galet sköna stämning som alltid frammanas där. Och är man ung (eller kanske gammal) så är Gretas klubb ett hett tips såväl fredag som lördag. Röj nu. Nästa helg är ganska många i Stockholm och prajdar.



Malmö är såklart i full vigör och för de som gillar att tåga kan vi dessutom tipsa om att Köpenhamn fått en ny gaybar och klubb – alldeles i de nya gayområdet nära Rådhuspladsen där Can Can, Centralhjørnet, SLM, Oscar och nu Heaven ligger!
I Malmö är det på lördag som festen exploderar. Wonk har öppet såklart med Christoffer Földes som DJ-dragplåstret och Belinda i baren!
SLM har sin klubb öppen lördag.



Och hörrni. Visst har sommaren varit usel. Och visst blir man extra rusig nu när äntligen solen tittar fram – MEN. Man blandar vin och vatten. Varannan. Annars blir man dum och gör skitpinsamma saker. Det vill vi inte vara med om denna helg, tack.