Bland det mest utmärkande för Pride i Köpenhamn är de gatufester som pågår efter paraden. Officiellt till midnatt men inte sällan håller de på längre än så. Gaybarerna på Pisserenden, eller Studiestræde, fixar servering och musik och minglet, dansen och festen vet inga gränser, positivt menat!

I år var det planerat att gatorna utanför Centralhjørnet skulle ha en gatufest, men gaytidningen Out and About rapporterar att planerna ställts in eftersom allt för få förköpsbiljetter sålts.

För att våga satsa ville arrangerande Centralhjørnet ha sålt 1000 biljetter á 500 danska kronor (ca 685 svenska), inkluderat dj’s, ljus och inte minst fri bar. Out and Abouts Bert Svalebølle konstaterar att de flesta nog kan se det som en rimlig kostnad: ”Men av erfarenhet så har danska homon inte varit så benägna att betala förköpsbiljetter.  Det kan ju komma en bättre fest i sista ögonblicket, som man hellre vill gå på.”

Även gatufesten på Studiestræde ställs in då barerna i området inte anser att de kan upprätthålla den ordning som krävs i Corona-tider, eftersom området inte fått spärras av.

Avslutningsfesten på lördagen i Fælledparken, dit de sex planerade Prideparaderna med föranmälda deltagare anländer har nära nog sålt slut, men just nu finns det plats för de som vill följa avslutningsfesten inomhus och betala 50 danska, eller på World Pride Square, dvs Rådhuspladsen, där avslutningen visas på storbildsvideo.

Även den stora avslutningsfesten på Halvandet, som Wonk i Malmö arrangerar, har sålt slut på flera av dansgolven. Coronarestriktionerna i Danmark gör att de som köpt biljett till ett dansgolv, inte kan byta under kvällen. På måndagskvällen fanns biljetter kvar till Pop-golvet och Trance-golvet.

Trots slutsålt och inställda gatufester skvallrar bilder och rapporter från den danska huvudstaden om att festen är igång med mycket folk där det går att ha öppet.