Joy Ohlin Sánchez vann juryns röst och Manuela Gaetani vann folkets röst 2008 i Miss Gay-tävlingen. De hade båda flickvänner och definierade sig som flator. I dag har Joy Ohlin Sanchez gift sig med en man och Manuela Gaetani är ihop med en man sedan två år tillbaka.

Manuela Gaetani tycker att Miss Gay är en rolig och viktig tävling.
– Jag hade jättekul och det var ett jäkligt bra team som anordnade Miss Gay. Jag tror inte man ska ta tävlingen på så jävla stort allvar. Att Linda Rosing satt i juryn säger ju lite om nivån på tävlingen. Det var en rolig grej och så klart rätt val av vinnare. Vi arbetade ju båda med medier och hade chans att höras.

Vad gjorde du med din titel?
– Jag skrev krönikor och försökte vara en bra hbtq-representant. Jag var också utlånad till ett bibliotek som en levande bok. Då fick människor komma och fråga mig olika saker.

Var det många frågor om sexualitet?
– Ja, och om hbtq-världen.

Manuela Gaetani tycker att tävlingen avdramatiserar det här med sexuell läggning på ett bra sätt.
– Sen handlar det ju inte bara om utseende, utan man får många frågor också där personligheten bedöms.

Manuela menar att det inte spelar någon roll att hon i dag lever med en man.
– Det var ju inte direkt planerat! Folk vill gärna placera in en i ett fack. Det är ett jävla tjat. Folk vill veta om man är det eller det eller det. Jag bara är, även om jag förut definierade mig som flata.

Varför gjorde du det?

– Jag hade ett behov av att göra det. Det är kanske viktigare i början, när man precis kommit ut. I dag äter jag ju kött också. Innan var jag vegetarian. Man ska inte ta något för givet. Allt är föränderligt!