[ingress]
I morgon är det premiär för Mums Mums ”Stolta Veckan” på Strand – med fest varje kväll under Pride. Det blir en vecka fullsmackad med mumsigheter, speciella teman och hemliga gäster![/ingress]

Onsdag 1:a augusti: Premiär för Stolta Veckan med Mums Mums & Pianotransan!

Under premiärkvällen framför House of Wallenberg och Pianotransan en blandning mellan dj-set och liveuppträdande av klassiska houselåtar från tiden när housemusik var svart och gay och trodde på fred på jorden.

Som vanligt får ni rösta fram kvällens MIDNATTSANTHEM – och denna gång framförs det LIVE av PIanotransan! Temat är 80-talets powerballader! Rösta genom att trycka på like-knappen på videorna nedan!

Det är öppet för alla!

Tid: 21 – 02
Fri entré
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull

Torsdag 2:a augusti: Mums Mums Dragrace – Vem blir Nordens nästa drag-superstjärna?

Mums Mums ”Stolta Veckan” fortsätter under torsdagen 2:a augusti med Sveriges första version av den populära teveserien RuPauls Dragrace – nu är det dags för Mums Mums Dragrace!

Under kvällen korar Mums Mums, Leo. B och en hemlig jury Nordens nästa drag-superstjärna. Drag queens, drag kings eller mittemellan – alla könsuttryck är välkomna!

Vinnaren får Sveriges största goodiebag fullproppad med peruker, skönhetsprodukter och en lyxmiddag för två!

Pausfågel är ingen mindre än Mums Mums egen legend Pianotransan!

Kläder, peruker och skor finns till lån för de tävlande backstage i vår Kombucha-lounge där det bjuds på cocktails med Tutti Frutti Kombucha.

Anmälan sker på plats.

Det är öppet för alla!

Tid: 21 – 02
Fri entré
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull

Fredag 3:e augusti: Mums Mums goes east med DIK Fagazine

Mums Mums ”Stolta Veckan” fortsätter under fredagen 3:e augusti med att bjuda in den superhajpade polska bögfanzinet DIK Fagazine för en temakväll kring deras senaste nummer ”Before ’89”.

”Before ’89” handlar om böglivet i östeuropa innan kommunismens fall och världskända konstnärer som Wolfgang Tillmans, Nan Goldin och Bruce LaBruce medverkar. Nu kommer de till Stockholm exklusivt för Mums Mums Stolta Veckan!

Under kvällen visar vi filmer av DIK:s chefredaktör, den polske konstnären Karol Radziszewski medan Tommie X & Adam spelar eurotechno och vi dricker stark vodka och njuter av vår strippande kommunistkille – Mr Leather Europe Alexi Carpentieri som poledansar i sovietsexig uniform!

Det är öppet för alla!

Tid: 21 – 03
Fri entré
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull


Lördag 4:e aug: Mums Mums & P*fect present Deep in Vogue – avslutningsfest med vogueing och ballroom culture!

Mums Mums avslutar ”Stolta Veckan” på Strand lördagen 4:e augusti med att hylla vogue, dansen som skapades av svarta bögar i New York på 80-talet och senare gjordes berömd av Madonna. Det blir en kväll fullsmackad av voguande, catwalking och fierceness!

Nordens mästare inom voguegenren, danskompaniet P*Fect levererar klassiskt voguande till en bakgrund av den legendariska dokumentären Paris is burning och ett soundtrack av legendarisk New York-house!

Catwalken och scenen är öppen för alla – you’re free to be what you want to be!

Det är öppet för alla!

Tid: 21 – 03
Fri entré
Plats: Strand, Hornstull Strand 4
T-bana: Hornstull