I nya säsongen av Married at first sight UK, brittiska motsvarigheten till Sveriges Gift vid första ögonkastet, är ett gaypar med för första gången.

Singlarna Matt, 38, och Daniel, 27, är ett av åtta par som fått möjligheten att gå ner för altargången och möta en främling, för att sedan gifta sig med varandra. Två experter har valt ut dem som en ”perfekt match” och efter ett antal veckor ska de bestämma sig för om de vill fortsätta vara gifta eller inte.

Daniel, säger i första avsnittet att det känns fantastiskt att vara en del av det första gayparet i realityn. Han kommer från Nordirland, som bara för ett år sedan avkriminaliserade samkönade äktenskap.

Men redan efter bröllopet uttrycker Matts mamma sin oro. Hon är rädd för att åldersskillnaden ska bli för stor och att Daniel inte är seriös. Men brudgummarna har själva sagt att de inte är oroliga över åldern, så länge de är på samma våglängd.

”Jag tror inte att Daniel är Matts vanliga typ av kille, de har aldrig fått komma hem för jag tror inte att det har hållit såpass länge”, säger hon i klippet.

Sverige hade med det första gayparet 2018, men sedan dess har det inte blivit några fler.