Natan beskriver sig som en queer independent låtskrivare och sångare som inspireras av vatten, vägar, Troye Sivan, Låpsley och Christine & The Queens. Natan, som jobbar på debut-EP:n, kommer för första gången att framföra musikprojektet Fucking Loser på Stockholm Fringe Festival. Projektet lutar musikaliskt åt elektronisk ambient-pop och innehåller ett gäng låtar som Natan har skrivit under de senaste åren, och som kan ses som personliga berättelser med genomgående tema.

– Projektet handlar om väldigt mycket men kanske främst om processer om mental hälsa och självkänslan, och hur tidigare förhållanden har påverkat de processerna. Jag har både bra och mindre bra erfarenheter av förhållanden. Jag tänker att man alltid påverkas av tidigare relationer på olika sätt. Mitt sätt att bearbeta känslor och tankar efter ett breakup är att skapa musik.

Vet personerna som du varit ihop med om att de är grund till projektet, och vad tycker dom?
– Jag tror att mina ex är fullt medvetna om att jag skriver låtar om mina känslor. När jag och min senaste pojkvän gjorde slut sa jag att jag lär skriva en låt om honom (skrattar). Den låten blev He Tasted like Rain to Me och handlar faktiskt om positiva minnen.

Enligt pressutskicket leker du med mjukt och hårt i projektet, vad innebär det?
– Jag gillar kontraster väldigt mycket. Vissa låtar i projektet har hårda texter med mjuk musik, vissa är helt tvärtom. Jag gillar idén om ett hårt yttre med ett mjukt inre. Det kan jag relatera till.