Ikväll är det dags för ABBA att avslöja vad de pysslat med inne i studion. Kent Olsson, som själv är ett stort ABBA-fan, har engagerat fans genom att lägga ut minnen och anekdoter under temat ”ABBA-vecka” som uppladdningen inför det som komma skall. Många har skrivit sina egna bästa ABBA-minnen och vi tog kontakt med några av dem, som en liten nostalgitripp.

HÄR kan ni följa livesändningen som startar 18:45.

Peter Sjögren, ABBA-fan
– Jag är så lycklig över att det kommer ny ABBA-musik! Den 13-årige idoldyrkaren vaknar till liv i den här 58-åriga kroppen. Jag minns 1977 och 1979 när jag såg dem live på Scandinavium i Göteborg. Mina föräldrar släppte iväg mig, 14 år, tillsammans med en kompis helt ensamma på en bussresa för att gå på ABBA-konsert. Det väckte viss förundran i den lilla blekingska by vi bodde i, om man säger då. Vi hängde såklart vid sceningången efter showen och fick en hastig glimt av våra idoler. Vi hörde något om att de skulle gå till restautang ”Räkan”, men oklart om det blev av. Vi gick i alla fall dit och försökte titta, men såg inte skymten av dem.

Den här EP-skivan fick Olle med sig efter att ha sjungit tillsammans med Agnetha.

Olle Johansson, ABBA-fan
– Jag gick på Teaterskola i Stockholm 1968 och som barn gick jag mycket på audition. En audition var för att göra en låt med en barnkör, det var det enda jag visste. Så jag åkte till, själv, till Katarina Bangata och knackade på dörren där det skulle vara. Det var ingen mindre än Agnetha själv som öppnade. Jag vara bara 12 och hon 18, så hon var väldigt ”ny”. Vi barn som var på audition fick sitta i pinnsoffan i köket och för att lära oss låten. Även Zimmerman var där, jag tror de var tillsammans på den tiden. Dagen efter var det inspelning på Metronomes Studio på Karlbergsvägen i Stockholm. Redan då var Agnetha driven och visste vad hon ville ha, hon hörde direkt om någon av oss sjöng fel ton. Jag har kvar skivan idag, låten kom med på Agnethas första LP-skiva 1968.

Peter Knutson, ABBA-fan
– Jag hade lyckats få tag på telefonnummer till Björn och Agnetha till deras hus på Viggsö och ringde flera gånger och lade på när de svarade. En gång tog jag mig till mod och frågade Björn som svarade om jag fick prata med Agnetha. Min bror och en kompis satt bredvid telefon och trodde jag skojade när jag pratade med henne och började stoja och skrika så jag hörde knappt vad Agnetha sa, så samtalet blev kort. Gissa om jag var arg. Strax efter bytte de nummer tror jag.

Håkan Svensson, ABBA-fan
–Jag minns att de alltid släppte ett nytt album lagom till jul så jag fick alltid deras nya skiva på julafton, och jag satt och tittade på fodralet, läste alla texterna och lärde mig alla låtar. Det var helt fantastiskt. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på det idag, ABBA var så stora. Jag älskar deras musik, det spelar ingen roll hur många grupper som kommer fram idag och hur stora en del blir, ABBA kommer ändå alltid att vara störst, det finns inget som slår dem.