ABBA är tillbaka! Under kvällens stora event som delvis sändes från Stockholm, delvis London, berättade Björn Ulvaeus och Benny Andersson för den brittiska tv-personligheten Zoë Ball om supergruppens stora planer för framtiden.

Den första nyheten är att det blir en show. Den kommer att äga rum i en nybyggd arena i London med plats för 3000 åskådare. Dessa kommer att kunna se en 90 minuter lång Greatest Hits-show med 22 låtar, varav två nya låtar är med. ABBA själva är icke närvarande, däremot har de fyra stått i en studio och framfört sina hits iförda sensorer. Av detta har tekniker sedan skapat fyra avatarer, eller ABBAtarer om en så vill, som kommer att synas på scenen i London. Det blir med andra ord en show där hologram av Björn, Agneta, Annifrid och Benny uppträder.
Och ja, vi är en bra bit från när Prinsessan Leia bad Obi-Wan om hjälp i Stjärnornas Krig. Med ny teknik skapad av ett team på 850 personer på Industrial Light & Magic, grundat av just George Lucaskommer Abborna att se otroligt verkliga ut från scenen.

Biljetterna till dessa shower släpps den 7 september i år, och från och med den 27 maj 2022 ska vi alltså kunna åka till London och se The ABBA Voyage Concert i Queen Elizabeth Olympic Park. Ett tiomannaband kommer att livekompa ABBAtarerna.

Nämnda två nya låtar, som inkluderas i showen, släpptes under kvällen på Spotify och andra musikplattformar. I Still Have Faith In You och Don’t Shut Me Down, är dessutom med på ABBA:s nya album som kommer den 5 november. Ja, ni hörde rätt! De fyra tyckte att det var så kul att spela in ny musik att de gjort ett helt nytt album.
Björn och Benny berättade att plattan består av mestadels pop, men vi får även en och annan ”udda” låt, som en jullåt! Så efter att ABBA lagt beslag på tolvslaget varje nyår kanske de nu kommer göra anspråk på dans kring granen…

Den nya skivan innehåller tio låtar.
Förutom nämnda två låtar så ser låtordningen ut så här: I Still Have Faith in You, When You Danced With Me, Little Things, Don´t Shut Me Down, Just a Notion, I Can Be That Woman, Keep an Eye On Dan, Bumblebee, No Doubt About It och Ode To Freedom.

Agnetha och Anni-Frid var inte närvarande under kvällen, men Björn och Benny berättade att de satt hemma och tittade på aftonens digitala event. Och så här sa”Frida” i ett pressmeddelande:
– Jag hade så roligt under våra första inspelningsdagar för några år sedan, att när Benny ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga lite mer så tvekade jag inte ett ögonblick! Och vilka låtar! Respekt och kärlek till dessa exceptionellt talangfulla, i sanning geniala låtskrivare! Det var så glädjefullt att arbeta med gruppen igen. Jag är lycklig över det som vi har gjort och jag hoppas innerligen att våra fans känner detsamma.

Så här ser bandet ut som ABBAtarer:The ABBA Voyage concert produceras av
 Svana Gisla som bland annat gjorde Beyoncé and Jay Z åt HBO, och Springsteen and I, samt Ludvig Andersson, Bennys son som jobbat med And Then We Danced, och Mamma Mia! – Here We Go Again). Dessutom är Johan ”Stakka Bo” Renck med och producerar och alltsammans är koreografera av Wayne McGregor CBE från brittiska The Royal Ballet och Paris Opera Ballet