Idag kom beskedet Nöjes- och Klubbsverige väntat på: Från och med den 29 september lyfts restriktioner och deltagartak på konserter/shower/teatrar försvinner. Och dansgolv blir återigen tillåtna. För regnbågssamhället är detta oerhört positiva nyheter och de vars verksamheter gått på knäna i väldigt många månader jublar.
Martin ”Miss Inga Johansson, boss på populära och gaygalavinnande klubben Backdoor:
– Jag kan inte med ord beskriva hur länge jag väntat på det här. Och om vi nu uppfattat allt rätt så öppnar vi upp fredagen den 1 oktober, och det med buller och bång.
Backdoor har då fått ett tredje nytt dansgolv och kommer att bli en hybrid av flera olika klubbar för att möta suget efter just klubbliv.
– Det är väldigt många dj:s som är sugna på att spela, så det kommer knappast att vara ett problem.

Dessutom är det ett uppfräschat Backdoor besökarna möter då man renoverat en del under pandemin och bland anat bytt ut ljud och ljus.
– Men framförallt är det välstädat, för det känns som vi inte gjort annat än att städa (skrattar). Vi har dessutom haft flera olika inspelningar hos oss under den här tiden och bland annat så har Veronica Maggio och Darin spelat in videos hos oss, och Backdoors lokaler har agerat klubbmiljö i minst tre olika tv-serier.

Backdoors Martin "Miss Inga" Johansson är glad idag.

Red Shoe Bar i Malmö är man redo att möta ”vardagen” efter att ha varit ”bakbundna” i flera månader.
– Vi märkte såklart av en boom i somras då vi tilläts att ha öppet längre. Så att vi nu får ta in fler människor är guld värt, men vi jobbar ju fortfarande med att få tillståndet förlängt från 02. Nattklubben kommer att öppnas upp, men vi vet inte under vilka former, berättar Red Shoes Johan Carlsson.

Vågar ni ta ut glädjen redan nu eller är man försiktigt optimistisk?
– Saker har dragits tillbaka tidigare så jag vill ta det lite lugnt. Men det är klart att vi är otroligt glada att inte behöva springa med ”piskan” och säga till folk. Handsprit kommer vi fortfarande att ha, och jag tror ändå att folk kommer vara lite försiktiga.

Bee Bar i Göteborg jublar man också över dagens besked:
– Det här var den bästa presenten vi kunde få, särskilt inför West Pride som ju startar precis när restriktionerna lyfts, säger Katarina Bäckström på Bee Bar.
När QX ringer befinner sig Katarina på Bee Bar, bland annat med mångåriga medarbetaren Linus Lind och de har knappt hunnit ta in att deras vardag nu ska ändras efter vad Katarina beskriver som väldigt tungjobbade 18 månader:
– Det känns nästan för bra för att vara sant, men jag tror att jag talar för oss alla på Bee Bar när jag säger att vi längtat så mycket efter det här! Nu kan vi köra som gjorde innan…samtidigt som jag kommer på mig själv med att fråga mig hur vi gjorde innan (skrattar). Det var så länge sen!